Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Spider-Man (2018)

Cserélhetünk kosztümöt a Spider-Manben?

Erre és még néhány érdekes rajongói kérdésre is adtak választ a készítők.

2017.06.17. 13:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az E3 egyik leglátványosabb játékmenet-bemutatóját az Insomniac Games stúdiójában készülő Spider-Man kapta. A tavalyi E3-on még csak egy előre renderelt előzetest kaptunk, ami után csak legyintettünk, hogy „jól néz ki, de azért a játékmenet biztos nem lesz ilyen komoly…”. Nos, az idén kapott bemutató alapján igen, legalább olyan komoly lesz, mint a tavalyi bemutatón.

A fejlesztők persze rögtön egy raklapnyi kérdéssel szembesülhettek a rajongóktól, amelyek közül néhányra már meg is érkezett a válasz. Mint azt láthattuk a videókon, falmászó hősünk teljesen új, máshol sosem látott ruhát kapott. Ennek jó oka van, amit majd a játékban fogunk megismerni. A készítők egy rajongói kérdésre válaszolva azt is elárulták, hogy le tudjuk majd cserélni hősünk álruháját, de az egyelőre nem tisztázott, hogy hány és mely alternatív kinézetek szerepelnek majd. A klasszikusokban azért biztosak lehetünk.

Cserélhetünk kosztümöt a Spider-Manben?

Egy másik rajongói kérdés a hálóhintázást feszegette. Ez ugyebár minden Pókember-játék egyik legsarkalatosabb pontja. Voltak játékok, ahol kimondottan rosszul oldották meg, máshol viszont egész jól sikerült. Az Insomniac Games ígérete szerint az új játékban nem lesz majd panaszunk erre a játékelemre sem. A hálóhintázást abszolút a fizika törvényei határozzák majd meg, emellett hálónkat nem a semmibe fogjuk kilőni, mindig tapadnia kell valamilyen szilárd felülethez. Volt olyan játék ugye, ahol erre az apróságra nem figyeltek a készítők…

Van még egy olyan részlet, amely sokaknak szemet szúrt és úgy érezték a készítők, hogy jobb tisztázni. Ez pedig a harcrendszer, amit a játékmenet-bemutató alapján sokan máris a Batman: Arkham játékokhoz hasonlítottak. A készítők két alappillérre építik fel a harcrendszert: az improvizációra és az akrobatikára. Előbbi a környezet sajátosságainak kihasználására irányul. A csaták során kihasználhatunk mindent, amit körülöttünk találunk, így mindenféle tárgyakat boríthatunk ellenségeinkre. Emellett egy sor új kütyü is rendelkezésünkre áll majd, amelyeket szintén több módon felhasználhatunk ellenfeleinkkel szemben. Ha pedig úgy ítéljük meg, mindenféle finomkodás nélkül bevethetjük magunkat a tömeg közepébe egy jó kis bunyóra. Vagy maradhat a teljes lopakodás. Az akrobatika is ugyanilyen fontos eleme lesz a harcoknak. Rengeteg akrobatikus mozdulatunk lesz, ellenfeleinket akár a levegőben is elintézhetjük. A környezeti adottságok e tekintetben is kulcsszerepet játszanak majd.

Cserélhetünk kosztümöt a Spider-Manben?

Végül essék szó a játéktérről, a teljesen szabadon bejárható Manhattanről is! A fejlesztők ígérete szerint nagyjából hatszor lesz nagyobb, mint a Sunset Overdrive (a stúdió korábbi játéka) városa, Sunset City. A küldetések között pedig teljesen szabadon behintázhatjuk az egészet. Lesznek véletlenszerűen generált események is, amelyekbe beavatkozhatunk, illetve szóba elegyedhetünk NPC-kkel is. Az egész várost élettel töltik meg, rengeteg gyalogos és sűrű forgalom lesz az utcákon. Ez olyan részlet, amelyre eddig is rengeteg időt fordítottak és a fejlesztés hátra lévő részében is legalább ennyit fognak foglalkozni vele. A játékban nem csak Pókemberként mozoghatunk majd, de Peter Parker is szerepelni fog. Az ő életének eseményei is hatással lesznek a játék történetére. Hősünk immár 23 éves lesz, tele tapasztalatokkal és képességeit is teljesen kiismerte már. A készítők egy teljesen önálló történetet mesélnek majd el, amelyben Peter Parker is ugyanolyan fontos helyet kap, mint Pókember. Míg utóbbi a bűnüldözés alfája és omegája, addig a fiatal Peter élete kész katasztrófa, rohanás és kapkodás – épp, mint a képregényekben. És ebben a történetben nem csak Peter Parker fog szerepelni, hanem az a Miles Morales is, aki az újkori Pókember képregényekben bújik a hálószövő bőrébe. Ennek fényében a sztori még izgalmasabbnak ígérkezik.

A Spider-Man kizárólag PlayStation 4-re készül és valamikor jövőre jelenhet meg. ■

Spider-Man (2018)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Spider-Man (2018)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló