Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fortnite

JátszóDome: Fortnite

Hat éve készül, de még most is csak korai változatában jelent meg az Epic új játéka. Mi azért tettünk vele egy kísérletet.

2017.08.07. 16:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2011-ben jelentette be az Epic Games, hogy készül a Fortnite, amellyel az akkoriban bemutatott Unreal Engine 4-et reklámozták volna. Bár a grafikus motor mára szép karriert futott be, a Fortnite fejlesztése jóval lassabb mederben csordogált. Ennek köszönhetően immár hat éve, hogy készül, de a napokban is "csak" a korai változat érkezett meg. Ezzel mi is tettünk egy próbát, élményeinket pedig az alábbi videóban rögzítettük. ■

Fortnite
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Fortnite

hozzászólások (5)

ivanova36
ivanova36 2017.08.08. 07:23
A tesztvideó alapján több van benne, mint a riválisnak tartott Orc Must Die! Unchained-ben. Sokkal több. Már-már ijesztően több. Tervek, craftolás, kártyák, túlélők, védők, a pályákon gyűjtögetés, építés, kiszabadítás, harc. A 10+ pinata szétütésekből kijött 70 db kártya átvizsgálása csak kb 1 óra játékidő...

Viszont maga a játékmenet érdekes, de a bemutatott pályán nagyon nem volt egyensúlyban az építés és védekezési fázis. Talán 30-40 perc építés, gyűjtögetésre jutott 15 perc harc. Ami lehet jó és rossz is. Könnyen meglehet hogy egy jól felépített erőd csapdái is megállítják az ellent, harc nélkül.

Kérdés hogy mennyire lehet egyedül is szórakozni vele, mert ha a 4 fős csapatból 1-2 nem fog semmit csinálni csak várja hogy a másik kettő lehozza a meccset, akkor rövid életű lesz a multi rész. És mivel F2P lesz, nem is olyan valószínűtlen hogy az fajta játékos is meg fog jelenni, aki várja hogy a többiek alátegyék a győzelmet, vagy hogy a saját érdekeit szem előtt tartva nem foglalkozik a csapatmunkával.
GeryG
GeryG 2017.08.08. 10:25
Igen, elég összetett cucc, legalábbis a körítést nézve. Maga a tényleges játékmenet viszont egyelőre elég egyszerűnek ígérkezik: rombold le a teljes pályát, gyűjts nyersanyagot, építs várat, lövöldözz...
Volt olyan rész (még a video előtt), amit egyedül kellett teljesíteni, nem volt rossz. Igazából ugyanaz, mint a közös, csak egyedül vagy... :D A multit viszont kétségtelenül az mentheti meg, ha az ember barátokkal tud együtt játszani, mert úgy azért van benne potenciál, szépen össze lehet dolgozni. Az egyik csak fát gyűjt, a másik vasat, a harmadik követ, utána koncepció mentén fel lehet építeni egy erődöt, amibe valaki elhelyezi a csapdákat (amiket mondjuk egyedül ő craftolt a csapatból), aztán a harcra gondolván ki lehet alakítani osztályok szerint is a csapatot. De ehhez tényleg összedolgozó játékosok kellenek. :)
ivanova36
ivanova36 2017.08.08. 10:54
Emberi barátokkal együtt egy sakk-amőba-malom-társasjáték is jobb, mint egyedül. De az ellentettje is igaz, nem megfelelő csapattársak ki tudják nyírni a játékélményt.
És igen, hasonló gondolatmenetem volt nekem is mikor néztem a bemutatót, hogy ok hogy az elején mindenki kapált, de lehet szervezettebben felépítve, csata alatt-mellett is lehet 1 fix ember aki javít, feltölt, míg a többiek védekeznek, már ha egyáltalán szükség van ilyen szintű szervezettségre. Gondolom nem egy "wow bc hc insta (prewotlk) 7 fős packok lekezelése 5 játékossal és 3 cc-vel" szintű nehézség van benne, legalábbis a bemutatott küldetés eléggé sétagalopp volt a fentihez képest.

Ami viszont furcsa volt a videóban és ez lehet a videó sajátossága volt vagy sem, kicsit mintha darabos lett volna a mozgás/animáció/célzás, nem volt az szép sima játékélmény, mint az Orc must die! Unchained esetében. Hozzá hasonlítom, mert stílusban talán hozzá áll a legközelebb, még úgy is, hogy csak a "fele" lehetőség van benne.

Egy próbát meg fog érni szerintem amint F2P-re vált, valami hasonló bázisépítéses megoldás hiányzott a Divisionből is.
Noggle
Noggle 2017.08.08. 13:26
Igen, az bennem is felmerült, hogy bőven lehetne javítani az időarányokon (gyűjtögetés-építés-harc). Illetve azt sem tudom, hogy mennyi fajta ellenfél van, mert olyan sok fajtára nem emlékszem se a videóból se a weboldalról? Amúgy bőven van benne potenciál.
ivanova36
ivanova36 2017.08.08. 13:52
Majd F2P mikrotranzakcióként jönnek: zombi 1 skin, zombi 2 skin, zombi 3 skin ellenfeleken, hogy ne legyen annyira egyhangú.

Bőven lehet benne sokféle ellenfél, megkockáztatom még repülő ellenfél is elférhet.
ajánlott olvasnivaló