Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Beneath

Félbehagyott fejlesztések: Beneath

A Tomb Raider konkurensének szánták, de még megjelenés előtt elkaszálták...

2017.11.06. 16:06 | szerző: Dino | kategória: Játék

Elsősorban a The Journeyman Project-szériáról volt ismert az 1990-es években a Presto Studios fejlesztőcsapat, de ők készítették például a Myst III: Exile-t is, valamint a Stephen King's F13 számítógépen futtatható programként CD-ROM-on kiadott regényt is. A csapatnak azonban volt egy félbehagyott projektje is, ezúttal erről ejtenénk szót, miután Game Archives YouTube-csatornánkra felkerült nemrég a Beneath trailere.

A történet onnan indul, hogy a Presto munkatársainak megtetszettek ugyan a Tomb Raider játékok, azonban úgy érezték, a játékos inkább arra koncentrál bennük, hogy a pálya végére érjen, ahelyett, hogy beleélné magát a sztoriba. Úgy gondolták, hogy kalandjátékos múltjukra alapozva tesznek egy próbát ők is az akció-kaland stílusban, és nekiálltak a Beneath fejlesztésének. Az 1906-ban játszódó játék főhőse Jack Wells volt, aki egy régészeti expedíció során elveszett apja keresésére indul, a kalandok pedig egy mélyen a föld alatt lévő világba viszik. Mivel az elveszett apa feltaláló volt, különböző találmányai is Jack segítségére lettek volna a játékban. 12 nagyméretű pályában gondolkodtak a fejlesztők, akik legalább 200 MHz-es Pentium alapú számítógépet javasoltak a Beneath-hez.

A kiadást eredetileg magára vállaló Activision azonban egy idő után úgy látta, nincs jövője a projektnek, így még az 1999 tavaszára tervezett megjelenést megelőzően elkaszálták a játékot. A Beneath-ből így a fenti trailert és az alábbi screenshotokat tudjuk csak megmutatni Nektek. (Érdemes megfigyelni a trailer erős utalásait a Tomb Raiderre... ;-) )

És egy kis reklám: ha érdekelnek 15-20 évvel ezelőtti játékok trailerei, iratkozz fel Game Archives csatornánkra, ahova rendszeresen kerülnek fel archív videók a fiók mélyéről előkerült, réges-régi sajtóanyag-CD-inkről. ■

előző
következő
Félbehagyott fejlesztések: Beneath
Félbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: BeneathFélbehagyott fejlesztések: Beneath
Beneath
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Beneath

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló