Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

10 milliónál tart a Nintendo Switch

10 milliónál tart a Nintendo Switch

A Nintendo elégedettnek tűnik a konzol eddigi eladásaival.

2017.12.13. 23:04 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

Márciusban került a boltokba a Nintendo Switch, amelytől a japán gyártó igen sokat várt - különösen előző gépük, a Wii U bukása után. Az első Wii elsöprő kereskedelmi sikerét persze nem várták el tőle (abból végül összesen 100 milliót adtak el), a most kiadott sajtóközlemény alapján pedig elégedettek az eddigi eredményekkel. A megjelenés óta ugyanis már több mint 10 millió darab fogyott az asztali és hordozható konzolokat ötvöző masinából. (Összehasonlításul: a 4 éve kapható PlayStation 4 nemrég lépte át a 70 milliót, az Xbox One eladásait pedig 25-30 millió darab közöttire becsülik.)

A Nintendónál a játékfelhozatra is büszkék. Bár az indulásnál alig pár cím közül válogathattak a vásárlók (az egyik legnagyobb húzócímet a The Legend of Zelda: Breath of the Wild jelentette), azóta folyamatosan jönnek az újabb és újabb megjelenések, mint amilyen a Splatoon 2, az ARMS, a Mario Kart 8 Deluxe vagy a nemrég érkezett, és hihetetlenül magas pontokat begyűjtő Super Mario Odyssey voltak. De a gyártótól független kiadók is számos játékot hoztak ki a Switchre, mint például: Mario + Rabbids Kingdom Battle, FIFA 18, Rocket League, L.A. Noire, The Elder Scrolls V: Skyrim.
Jövőre pedig olyan megjelenések várhatók, mint a Kirby Star Allies, a Bayonetta 2, a Dragon Quest Builders, a Wolfenstein II: The New Colossus vagy a Mega Man 11. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló