Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Darth Vader is vendége a HungaroCon-nak

A sajtótájékoztatón a Csillagok háborúja egyik főszereplőjét alakító David Prowse is jelen volt.

2003.07.03. 08:13 | Viper | kategória: Egyéb

Az országos HungaroCon elnevezésű fantasztikus találkozó keretében a budapesti sajtótájékoztatón a szervezők mellett megjelent David Prowse is, aki a klasszikus Csillagok Háborúja trilógiában Darth Vadert alakította.
A szervezők ismertették a július 3. és 6. között Salgótarjánban megrendezésre kerülő országos fantasztikus találkozó programjának kivonatát, melynek kiemelkedő eseményei lesznek a meghívott híres vendégekkel való találkozások. A szervezők szeretnék ugyanis kiterjeszteni ezeket a találkozókat, hogy azok valóban színvonalas, országos méretű rendezvények lehessenek, ezért minden évben a sci-fi és fantasy világának neves személyiségeit látogatnak el a találkozóra. Az idei évben a díszvendégek közt szerepel Davis Prowse alias Darth Vader; Ian Watson, brit író és forgatókönyvíró, aki többek közt az A.I. Mesterséges értelem forgatókönyvét is írta; Roberto Quaglia olasz író, az európai SF szervezet alelnöke; valamint Stanislaw Lem, lengyel író és filozófus. A HungaroCon részletes programja megtalálható a http://www.atjaro.hu/hungarocon címen.
A sajtótájékoztatón David Prowse elmondta, hogy mostanában a LucasFilm bizony meglehetősen ridegen bánik a korábban Darth Vadert játszó színésszel, ugyanis annak ellenére, hogy a színész az országokat járva a Csillagok Háborúját népszerűsíti, és Angliában komoly elismerést váltott ki a gyermekek közlekedési baleset-megelőzése terén, a nagy filmóriás gyakorlatilag a Jedi visszatér óta semmiféle kontaktust nem vett fel Prowse-zal. Ennek ellenére a színész még mindig bízik benne, hogy a 3. epizódban ismét felveheti Darth Vader jelmezét, bár eddig semmiféle felkérést nem kapott e téren. A trilógia többi szereplőjével azonban sokkal jobb kapcsolata van, velük ugyanis gyakran találkozik a külföldi sci-fi rajongói összejövetelek során. Igaz oda sem megy el mindenki, a főszereplők ugyanis egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán vállalják ezeket a szerepléseket, sokkal inkább a „második vonalba” tartozó filmszereplőkkel találkozik sokat (R2D2, C-3PO, Boba Fett, Chewbacca). Az 1. és 2. epizódról alkotott véleményében Prowse kifejtette, hogy azok szerinte leginkább a játékfigura-eladásokat szolgálják, és a klasszikus trilógiához képest túlságosan is csúcstechnológiával készültek. Míg az 1. epizód nem túlságosan lopta be magát a szívébe, addig a 2. epizód már sokkal jobban tetszett neki, de véleménye szerint a csúcs a 3. epizód lesz. Természetesen a készülő film részleteiről (sem) tájékoztatták őt a LucasFilm emberei, a klasszikus trilógia készültekor pedig nem közöltek többet vele az előzményekről, mint amit már eddig is tudtunk.
A Star Wars filmeken kívül Prowse elmesélte a hazánkhoz fűződő élményeit, valamint méltatta a magyar lányok szépségét. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Darth Vader is vendége a HungaroCon-nak
Darth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nak

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló