Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2018

World of Warships: Legends World of Warships: Legends

Itt tart a World of Warships: Legends fejlesztése

PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül a hadihajós játék.

2018.09.17. 09:48 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2018

A gamescom során mutatta be a Wargaming az első trailert hadihajós játékának konzolos verziójából. A PlayStation 4-re és Xbox One-ra készülő World of Warships: Legends videója nyilván inkább renderelt, mint a játékban rögzített felvétel, azonban a prezentáció során láthattuk, hogy a jelenleg zárt alfa stádiumban járó, és így grafikailag még közel sem végleges állapotában lévő fejlesztés bizony nem lesz csúnya – különösen, ha a felturbózott konzolok valamelyikével vágunk neki a tengereknek.

A World of Warships ma kereken három éve lépett ki a bétafázisból, az ingyenes játékot azóta nyúzhatja bárki, aki a tankok vagy repülők helyett (esetleg mellett) a hatalmas csatahajókat preferálja. A World of Tanks Mercenaries után pedig a Warships lesz a következő harci játék a belarusz kiadótól, amelyet konzolokra is elérhetővé tesznek, amint lezárul a tesztelés – erre várhatóan a jövő év során kerül sor. A konzolos változat azonban jelentősen különbözni fog a PC-s verziótól, értelemszerűen inkább a konzolos játékosokat célozzák meg vele, így az ő preferenciáikat vették alapul a tervezés során. Így inkább egy casual, akciódúsabb élményt nyújtó játék készül, de igyekeznek megtartani az eredeti játék mélységét (nem csak a tengervizekre célozva ;-) ), stratégiai aspektusát. Azaz célszerű lesz előre gondolkodni, mielőtt bármit teszünk, különösen, hogy a tankokhoz képest azért mégiscsak egy sokkal kevésbé mozgékony járműtípusról van itt szó. A pörgősebb akciót hivatottak biztosítani a kisebb térképek is, amelyeken a PC-s változat 12 fős csapataival szemben csak kilenc hajó lesz egy-egy oldalon. Emellett nagyobb sebességgel és kisebb lőtávokkal igazítják a konzolokhoz a játékmenetet.

Az engine-t teljesen újraírták, hogy a PS4 és X1 a lehető legjobb látványt nyújtsa, aki pedig PlayStation 4 Próval vagy Xbox One X-szel rendelkezik, 4K-s grafikát is kap a HDR megjelenítésen felül. A lineáris fejlődési rendszer alapvetően egyszerűsítés a mechanikában, de ennek ellenére ezen a téren is szeretnék megtartani a PC-s verzió mélységét. Háromféle fejlesztési lehetőség lesz amúgy: a hajótestet, a motort és a torpedókat érintik ezek. Több kisebb segítséget is kapunk a vezérlésben, különösen, hogy a gamepaden azért számottevően kevesebb gombunk van, mintha egérrel és billentyűzeten játszanánk. Ilyen például a célzássegítés: a zoom gomb megnyomásával a feltételezett célpont felé irányít a játék – de természetesen ez alatt nem egy teljesen pontos aimbotra kell gondolni.

Itt tart a World of Warships: Legends fejlesztése

Első körben három nemzet hajói kerülnek a játékba, egyelőre hét tierbe sorolva. Amerika, Nagy-Britannia és Japán hadihajóit találhatjuk meg a listán, de már most tudni, hogy a megjelenés után nem sokkal bővítik a németekkel is a választékot. A Legends címnek megfelelően legendás tengernagyokat is kapunk mindegyik fél részéről – ők különböző saját képességekkel segítik hajónkat.

Itt tart a World of Warships: Legends fejlesztése

A fejlesztés tehát jelenleg a zárt alfánál tart, elsődlegesen a grafika felturbózásán dolgoznak épp. Egyelőre Xbox One-on próbálhatják ki a World of Warships: Legendset a kiválasztottak, de várhatóan októberben már PlayStation 4-gyel is be lehet szállni a csatákba. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

World of Warships: Legends
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
World of Warships: Legends

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló