Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Harry Potter szerepjáték készül?

Harry Potter szerepjáték készül?

A hivatalos bejelentésre még nem került sor, de egy kiszivárgott video leleplezte a projektet.

2018.10.02. 23:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Harry Potter a 2000-es évek egyik legnagyobb őrülete volt, legyen szó könyvről vagy moziról. Videojátékos berkekben viszont meglehetősen szegényes a felhozatal, pedig bőven lenne potenciál a franchise-ban egy-két komolyabb alkotáshoz.

Ehhez képest a filmek mellé készült gyenge-közepes adaptációkon kívül csupán a TT Games által fejlesztett LEGO Harry Potter epizódok jegyezhetőek fel. Voltak persze próbálkozások (az EA még egy kviddics sportjátékkal is kísérletezett…), de ezek is hamar mentek a süllyesztőbe.

Nos, miután a Harry Potter széria a mozikban is kifutott, lassan a felhajtás is lecsengett a franchise körül. Leszámítva az utóbbi évek új filmjeit, amelyek amolyan előzménysztoriknak is tekinthetőek. Ennek fényében picit meglepő talán, de készül egy új Harry Potter videojáték.

A hír lényegében a semmiből robbant be a köztudatba, habár a hivatalos bejelentésre egyelőre nem került sor. Ehelyett egy kamerával felvett pre alfa játékmenet-bemutató szivárgott ki az internetre. Ezt a Warner Bros. Interactive mostanra gondosan el is takarította szerzői jogokra hivatkozva, ezzel pedig lényegében meg is erősítették a pletykákat. A kiszivárgott videóhoz (amely természetesen más forrásoknak köszönhetően továbbra is megtekinthető)némi infó is társult. Ezek szerint valamikor a XIX. Század környékén játszódik majd a történet, vagyis jócskán az eredeti regények eseményei előtt. Ennek megfelelően túl sok ismerős arcra sem lehet majd számítani. Nem egy előre megadott hőst kapunk, mi magunk hozhatjuk létre karakterünket, aki a történet szerint ötödik évfolyamosként kerül az iskolába. Lesznek különböző varázslótípusok, szám szerint nyolc. Hogy mi milyen irányba megyünk el, az rajtunk múlik, ahogy az is, melyik házba kerülünk és kikkel barátkozunk.

Természetesen a fenti információk egyelőre nem nyertek hivatalos megerősítést – sem cáfolatot –, így érdemes őket egyelőre fenntartásokkal kezelni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló