Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Red Dead Redemption 2

Brutális nyitóhétvégét produkált a Red Dead Redemption 2

Az első három napon háromnegyed milliárd dollárt hozott a konyhára Arthur Morgan és kompániája.

2018.10.31. 14:43 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Igen-igen, jelenleg azokat az időket éljük, amikor minden napra jut legalább egy Red Dead Redemption 2 hír. Ez annak fényében nem is csoda, hogy a Rockstar Games legújabb alkotása nagyjából minden tekintetben azt hozta, amit előzetesen várni lehetett tőle. És a jelek szerint igaz ez financiális oldalon is, sőt.

A játék múlt pénteken jelent meg, vagyis a rajongóknak egy teljes hétvége a rendelkezésére állt, hogy elsétáljanak szépen a legközelebbi boltba, és ott megvásárolják új kedvencüket. Azt ugyan nem tudni pontosan, hogy hány játékos vetette rá magát rögtön a premierkor, de azt igen, hogy az első három napban mennyi pénzt hozott a konyhára a játék. Ez a szám meghaladja a 725 millió dollárt, vagyis közel háromnegyed milliárd dollárt csengettek ki világszerte a játékosok az első három nap leforgása alatt. Ez a közvetlen eladásokat takarja.

Ezzel a Red Dead Redemption 2 minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálta videojátékos körökben. A játék ezzel a második legnagyobb bruttó nyitóösszeget mutatta fel, az első helyen – nem meglepő módon – a Grand Theft Auto V áll, amely át is lépte a milliárdos álomhatárt. Emellett a PlayStation Network történetének legnagyobb nyitását is magáénak tudhatja, beleértve a legtöbb előrendelést, premiernapi eladást és az első három nap legtöbb eladását is. ■

Red Dead Redemption 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Red Dead Redemption 2

hozzászólások (5)

warcat
warcat 2018.10.31. 14:55
Amazon .de, .fr aloldalán elfogyott a PS4 Pro RDR2 bundle, angoloknál meg #1 Best Seller helyre ugrott ugyanez.
Pedig sejthető,hogy nem spóroltak a felhalmozott raktárkészleten,hiszen jön hamarosan a Black Friday.
GeryG
GeryG 2018.10.31. 16:12
Lehet mondani, hogy lassú a játék, meg csak a szaksajtó hype-ja nagy körülötte, de azért ilyen számokat csak a marketinggel nem lehet produkálni szerintem...
puddin
puddin 2018.11.01. 12:18
dehogynem. nagyjából minden játékot a marketing alapján veszünk meg. senki nem tudja milyen a játék, mielőtt megveszi, csak pár trailert lát, néhány gameplayt, aztán a lényeg akkor derül ki, amikor elkezd vele saját maga játszani. itt pl közrejátszik az első rész, plusz ugye mert rockstar, és gta... de ez mind a marketing része. az újságok 99%-a sem igazán kritikákat ír, hanem ömlengést, ami vásárlásra ösztönzi az embereket. gondolom jó nagy volt a fejlesztési költség, vissza kell hozni (nem csak ennél a játéknál, hanem az összes ilyennél).
LordMatteo
LordMatteo 2018.11.01. 12:33
Igaz, végülis az a legjobb marketing stratégia, ha ~ 20 éve olyan csak olyan játékokat csinálsz, amik így vagy úgy, de mérföldkövei a játékiparnak, és ezért már vakon előrendelnek az emberek.

:-((
Ricsi1976
Ricsi1976 2018.11.01. 13:47
Jogos! Vannak olyan stúdiók, akiktől én is vakon rendelnék :) De "vácsdogsz" óta sosem. Idei terv még a Shadows of TR és RDR2. Érzésem szerint egyikben sem fogok csalódni. Eddig csak anyagi keretem nem tette lehetővé, de év végi jutalom keretén belül majd beszerzem őket :)
ajánlott olvasnivaló