Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Total War: ARENA

Februárban bezár a Total War: Arena

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az ingyenes játék.

2018.11.23. 08:34 | szerző: Dino | kategória: Játék

A Creative Assembly már elég régóta dolgozik a Total War: Arenán, a népszerű stratégiai sorozat free-to-play spin-offján, amelyet pár évvel ezelőtt a Wargaming Alliance karolt fel. Azonban hiába sikeres a World of Tanks/Warplanes/Warships trilógia, az együttműködés úgy tűnik, mégse volt elég, hogy a projekt megmaradjon: egy évvel a nyílt béta elindulása után, 2019. február 22-én 10 órakor végleg leállítják a játék szervereit.

A hivatalos oldalon közzétett bejelentés szerint a nyílt bétateszt eredménye nem találkozott a fejlesztők elvárásaival, és nehezen, de a játék bezárása mellett döntöttek. A most kiadott patch volt az utolsó, tovább már nem folytatják a munkát a játékon, a meglévő játékosok azonban még februárig csatázhatnak a többiekkel. A csökkenő játékosszám miatt a matchmaking algoritmuson is enyhítettek, hogy nagyobb eséllyel találjon mindenkinek társakat.

A Creative Assembly minden Total War: Arena játékosnak ad egy kis ajándékot kárpótlásul: a játékba belépve és az ottani hírben lévő linkre kattintva az alábbi négy játék közül választhatnak, majd Steam kulcs formájában kapják meg jutalmukat:

  • Total War: MEDIEVAL II - Definitive Edition
  • Hannibal at the Gates (Total War: ROME II DLC)
  • Age of Charlemagne (Total War: ATTILA DLC)
  • Grim and the Grave (Total War: WARHAMMER DLC)

Emellett a Wargaming is igyekszik kárpótolni mindazokat, akik pénzt tettek a játékba, vagy elég sok időt raktak bele. Mindazok, akik legalább 100 csatát lejátszottak a nyílt béta során, 30 nap prémium accountra jogosultak a három PC-s World of... játékban. Aki pedig a zárt vagy nyílt béta során pénzt költött a Premium Shopban vagy a zárt béta előtt vásárolt starter packot, és még van aranya vagy prémium ideje a Total War: Arenában, azok azt az általuk választott (PC-s) World of... játékba vihetik át (1:1 arányban). A szabad választásra december 22-éig van lehetőség, utána automatikusan történik meg. A más Wargaming játékba történő áthelyezés után a TWA fiókban is megmaradnak még az aranyak/prémium napok, így ott is felhasználhatóak azok a szerver zárásáig. A pontos részletek és feltételek itt olvashatóak.

A játékról nálunk legutóbb Pras cikkét olvashattátok, aki már akkor bizonytalanságának adott hangot a játék jövőjét illetően: "A Total War: Arena egy jól összerakott, valóban élvezhető, kimondottan csapatcentrikus, és bár rengeteg egyszerűsítéssel élő, mégis egészen összetett, hovatovább elég pofás taktikai játék. Biztosan elő fogom venni szórványosan egy-két meccsre – amíg még fel van telepítve. Az is igaz viszont, hogy nem látom, miért nyerné el tömegével akár a Total War, akár a World of... játékosait, és különösen nem látom, hogyan fogna be egészen új játékosokat."

Total War: ARENA
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Total War: ARENA

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló