25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Eladja Leisure Suit Larry játékainak forráskódját Al Lowe

Más munkáinak floppylemezeit is elárverezi az egykori Sierra On-Line legendás fejlesztője.

Írta: Dino

Eladja Leisure Suit Larry játékainak forráskódját Al Lowe

A nemrég megjelent Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry játék kapcsán többször is említettük híreinkben Al Lowe-t, akinek számtalan Sierra kalandjátékot köszönhettünk a nyolcvanas-kilencvenes években. A legismertebb ezek közül a Larry-széria volt, de például az ő nevéhez fűződik például a Freddy Pharkas, Frontier Pharmacist is, egy mókás vadnyugati point-and-click játék.

A 72 éves Lowe meglepő döntésre szánta el magát: harminc év után megválik azoktól a floppy lemezektől, amelyekre játékait archiválta - ha már a kiadó nem őrizte meg a programok eredetijét. Első körben a Leisure Suit Larry sorozat első két darabja került fel eBayre, ezekre már jóval 600 ezer forint felett tart a licitálás. A meglepő igazából az, hogy ezek a játéktörténelmi ereklyék igazából nem többek ereklyéknél: a vásárló ugyanis nem kap semmilyen jogot se melléjük. A szerzői jogok többször is gazdát cseréltek, és jelenleg egy német cégnél vannak - nekik köszönhetően jelent meg ugye a Wet Dreams Don't Dry -, de a forráskódot vagy a grafikai elemeket nem hozhatják nyilvánosságra se a lemezekhez jutó rajongók, legfeljebb otthon nézegethetik számítógépükön, ha ehhez van kedvük. Feltéve persze, hogy a lemezek egyáltalán működnek, mert azt se garantálja Lowe, aki ki se próbálta a floppykat, mielőtt meghirdette volna azokat az aukciós site-on.

A lenti video bemutatja, mikre lehet még számítani a későbbiekben Al Lowe gyűjteményéből. Így például felkerülhet az első Police Quest és a King's Quest III forráskódja is, vagy a Winnie the Pooh és Black Cauldron játékok.

Fotó: Al Lowe - https://www.ebay.com/usr/al_lowe

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!