25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

The Outer Worlds – az Obsidian új RPG-je

Már az elmúlt napokban is pletykálták, hogy új sci-fin dolgozik a stúdió, most már hivatalossá is vált.

Írta: GeryG

Az Obisidian Entertainment a szerepjátékok igazi szakértőnek számít, hiszen olyan mesterműveket tettek már le az asztalra, mint a Neverwinter Nights 2, az Alpha Protocol, a Fallout: New Vegas, a Pillars of Eternity játékok vagy épp a Tyranny.

Az elmúlt napokban röppent fel a pletyka, hogy a stúdió következő játéka is egy szerepjáték lesz, csak épp ezúttal sci-fi környezetben. A hivatalos bejelentést végül a The Game Awards keretein belül tették meg: készül a The Outer Worlds.

A játék tehát megmarad szerepjátéknak, de a kameranézetet a Fallouthoz hasonlóan izometrikusról FPS-re cserélik. Szerencsére szó sincs semmilyen online maszlagról, egy kőkemény egyszemélyes kalandnak nézünk elébe. A történet a távoli jövőben játszódik, mi pedig egy telepest alakítunk, aki pechére egy elsodródott űrhajón alussza az igazak álmát. Csakhogy, mikor felébredünk a galaxis egy eldugott kis bolygóján találjuk magunkat, ahol mindenféle népek harcolnak a globális dominanciáért.

A játékmenetről ellenben egyelőre nem sok részlet ismert, de a fenti előzetes alapján azért nagyjából lehet sejteni, mire számítsunk. A jelek szerint a játék (nagy örömünkre) nem akarja magát túl komolyan venni, cserébe piszok jól néz ki, és tele lesz idegen szörnyekkel.

A The Outer Worlds a tervek szerint valamikor 2019-ben jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
  • The Outer Worlds
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!