Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Olcsóbb Switch változat jöhet, akár még idén

Olcsóbb Switch változat jöhet, akár még idén

És tervben van egy új fizetős szolgáltatás is a Nintendónál.

2019.02.01. 09:44 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

A The Verge egy japán üzleti lapra, a Nikkeire hivatkozva írta meg, hogy a Nintendo valószínűsíthetően egy új Switch verzión dolgozik, amelyet akár még az idén viszontláthatunk a boltok polcain.

A hírek szerint az újabb Switchnél az elsődleges szempont a hordozhatóság, így elképzelhető, hogy kisebb méretű lesz, az pedig biztosra vehető, hogy az árán is csökkentenek - igaz, a találgatások szerint ez egyes funkciók rovására is mehet majd. Például elhagyhatják a dokkolót a csomagból, vagy akár kikerülhet a cartridge-slot, és csak letölthető játékok futtathatók majd a masinán.

A Nintendo konzolja amúgy elég jól teljesített eddig, közel két évvel ezelőtti megjelenése óta több mint 32 millió példányt értékesítettek belőle. Ez pedig annak fényében különösen szép, hogy a 2013 óta piacon lévő Xbox One masinák eladott mennyisége a 40 milliót közelíti jelenleg, így nincs vészesen távol egyik konkurensétől a japán vállalat. Ennek ellenére a friss üzleti jelentésben mérsékelték az aktuális - március 30-án záró - üzleti évre szóló becslésüket, a tervezett 20 helyett 17 millióra csökkentve a várható eladási darabszámot. A befektetők ezt a bejelentést nem díjazták, és több mint 9 százalékkal csökkent a Nintendo részvényárfolyama.

A Nikkei híre szerint a Nintendo egy új fizetős szolgáltatás bevezetését is tervezi, „többet fizetni hajlandó játékmegszállottaknak”, azonban ennek részletei egyelőre nem ismertek. A feltételezések szerint ez lehet például egy klasszikus játékok elérését lehetővé tévő előfizetés, mint amilyen a Virtual Console. (Ami pont tegnap fejezte be pályafutását Wiin, és már csak Wii U és 3DS gépeken üzemel.) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló