Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Friday the 13th

Tilos tovább fejleszteni a Friday the 13th-t

Jogi huzavona miatt a Gun Media csapata nem nyúlhat egyelőre a játékhoz, mindössze annyit tehet, hogy újabb platformra portolja át.

2019.03.08. 12:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2017-ben jelent meg a Friday the 13th: The Game, vagyis az első hivatalos Péntek 13 játék. Az aszimmetrikus multiplayer alkotásban vagy Jason, a legendás gyilkos, vagy az áldozatok szerepére szánt táborlakókat irányíthatják a játékosok. A gyilkos oldalán a cél természetesen a menekülő diákokat egyenként levadászni, míg a másik oldalon néhány részfeladat teljesítésén keresztül menekülőutat találni a Crystal Lake táborból.

A játék nem lett tökéletes, ráadásul a Dead by Daylight képében komoly konkurenciával is rendelkezik. A Gun Media az elmúlt évet a hibák javításával, a játékmenet tökéletesítésével, illetve bővítésével töltötte. Csakhogy mostantól nem nyúlhatnak többet a játékhoz.

Cikkajánló
Friday the 13th – The Game
Tíz plusz egy mozi, képregények és könyvek után Jason úgy döntött, a monitorokon is szétlocsol néhány hektoliter vért.
» Olvasd el!

Történt ugyanis, hogy a franchise eredeti ötletgazdája, Victor Miller beperelte a stúdiót, hogy visszaszerezze a kiadási jogokat. A bíróság pedig – egyelőre – megtiltotta a fejlesztőknek, hogy akár egyetlen karaktert is átírjanak a kódban, vagyis a legapróbb hibajavításoktól eltekintve nem javíthatnak rajta, nem bővíthetik, nem módosíthatják a játékot. Egyetlen lehetőség marad a csapat kezében: egy újabb platformra elkészíteni az alapjátékot. Így eshet meg, hogy bár a rajongók nem túl boldogok a helyzet miatt, a Gun Media jelenleg a Nintendo Switch változaton dolgozik, amely a tervek szerint valamikor a nyáron jelenhet meg. ■

Friday the 13th
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Friday the 13th

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló