Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Final Fantasy VII Remake

Megújult harcrendszert kap a Final Fantasy VII Remake

Két Blu-ray korongot fog elfoglalni a játék.

2019.06.11. 08:22 | Dino | kategória: E3 2019

A Square Enix E3-as konferenciáján végre az őt megérdemlő mennyiségben foglalkoztak a készülő Final Fantasy VII remake-kel. A sorozat egyik (ha nem a) legjobbjának tartott epizódja egy minden aspektust érintő felújítást kap, a széria legújabb epizódjait idéző látványvilággal, és teljesen megújított harcrendszerrel.

A megszokott körökre osztott mód helyett ugyanis egy kétszintű megoldás kerül a játékba (még ha biztos lesznek olyanok, akik ezt kevésbé preferálják). Az első szintet egy valós idejű, hack-and-slash jellegű megoldás jelenti, amikor a négyzet gomb megfelelő nyomkodásával csaphatunk szét ellenfeleink között. A képernyő jobb alsó sarkában eközben két csík növekszik, ha jók vagyunk a harcban, és amikor ezek megteltek, aktiválhatjuk a taktikai részt. Ez gyakorlatilag nullára lassítja az időt, és az eredeti játékban megszokott módon válogathatunk karakterünk különleges támadásai közül, vagy válthatunk a több szereplő között. A friss trailerben Cloud mellett felbukkan Barret és Tifa is.

A kizárólag PlayStation 4-re készülő remake igen terjedelmes lesz: két Blu-ray korongot fog elfoglalni (az eredeti játék amúgy 3 CD-s volt, ami akkoriban szintén nagynak számított). Az első lemezt teljesen kitölti majd a Midgarban játszódó szakasz, és úgy néz ki, hogy ennek megfelelően két részben fog megjelenni a játék, a midgari sztori teljesen önállóan lesz játszható.

A sajtókonferencia keretében bemutatták a felújított intrót is, ami gyakorlatilag kockáról kockára ugyanaz, mint a 22 évvel ezelőtti játéké volt, csak értelemszerűen fényévekkel komolyabb grafikával.

És még a megjelenési dátumra is fény derült: a Final Fantasy VII remake-je 2020. március 3-án jelenik meg PlayStation 4-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Final Fantasy VII Remake
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Final Fantasy VII Remake

hozzászólások (1)

Berci1
Berci1 2019.06.11. 14:16
Mekkora volna, ha kérne a ps 2. lemezt játék közben. :D De úgyis feltelepíti magát aztán csak 1 kell.
ajánlott olvasnivaló