Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Astra Exodus

Astra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizonton

Az emberiség jó messzire merészkedett otthonról, itt az ideje, hogy visszataláljon.

2019.07.05. 16:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Slitherine nagyjából egy területen mozog az Iceberg Interactive kiadóval, vagyis alapvetően kisebb stúdiókat támogatnak, közülük is elsősorban a stratégiai játékok fejlesztőit. Ennek fényében nem meglepő, hogy a napokban bejelentették: felkarolták az Atomic Kaiser stúdió új játékát, az Astra Exodust.

Természetesen egy stratégiáról, méghozzá egy újabb 4X űrstratégiáról van szó. A történet szerint az emberiség elég messzire merészkedett a mélyűrben, így már nagyjából az utat sem találja hazafelé. Míg ezt keresgéli, mindenféle idegen fajokkal hozza össze a sors, akikkel vagy barátságot kötnek vagy nem. Ahogy az ilyenkor már csak lenni szokott.

A játék sztori alapú kampányt kínál, amelyben a világűr „mind a négy szegletébe” eljuthatunk, feltéve, hogy a világűrnek vannak szegletei. Kalandjaink során megpróbáljuk megfejteni az Exodus öröksége fantázianévre hallgató intergalaktikus rejtélyt, hol diplomáciai érzékünket latba véve szövetségeket kötünk, hol pedig puszta technológiai erőnkre támaszkodva háborúba bocsátkozunk.

Játékmenet szempontjából a klasszikus 4X játékelemekre lehet számítani, vagyis minél nagyobb területet kell felfedeznünk a világűrből, abban minél nagyobb birodalmat kiépíteni, majd minélt jobb technológiákat kifejlesztve minél ütőképesebb flottát építeni. Hogy minél előbb mi legyünk a világűr urai. A kampány mellett lesz szabadjáték mód is, ahol mindezt a végtelenségig húzva élvezhetjük ki. Sőt, itt nem csak az emberiség, hanem hét idegen faj valamelyikét választva is játszhatunk.

A fejlesztők az egész játékot úgy készítik el, hogy kellő teret adjanak a kreatív rajongóknak a modolásra. Így a játékosok később végtelen számú új fajt, űrhajót, egységet, technológiát és minden mást adhatnak majd a játékhoz, de a meglévőket is darabjaira szedhetik.

Az Astra Exodus természetesen kizárólag PC-re készül és valamikor idén fog megjelenni. ■

előző
következő
Astra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizonton
Astra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizontonAstra Exodus – újabb 4K űrstratégia a horizonton

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló