Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Szeptemberben ismét V4 Future Sports Festival

Szeptemberben ismét V4 Future Sports Festival

110 ezer eurós összdíjazás, ezúttal CS:GO és Fortnite fő versenyszámokkal.

2019.08.14. 22:00 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Tavaly márciusban 1-2 milliárd forintnyi állami támogatás segítségével került megrendezésre a V4 Future Sports Festival, amely a színvonalat tekintve igen magasra tette a lécet bármilyen későbbi hasonló rendezvénynek - elsősorban a fő e-sport versenyeknek helyet biztosító aréna igazán látványos megvalósításával -, azonban annak ellenére, hogy bárki ingyen juthatott be, alig volt látogató a BOK csarnokban. A szervező, azaz az Egymillióan a magyar esportért Egyesület azonban úgy gondolta, hogy érdemes folytatni, így idén ismét Budapestre hívják össze a visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország) legjobb e-sportolóit.

Az Időpont ezúttal szeptember 21-22. lesz, azaz kevesebb mint másfél hónap múlva kerül megrendezésre az újabb V4-es esemény. A versenyek összdíjazása 350 ezer euró - azaz kb. 110 millió forint - lesz, amit elsősorban két játék versenyzői között osztanak szét (tavaly 1 millió eurós volt a nyereményalap, négy bajnoksággal: CS:GO, League of Legends, FIFA 8 és Clash Royale). A fő versenyszám idén a Counter-Strike: Global Offensive lesz, míg szintén kiemelt figyelmet kap az egyik legnépszerűbb battle royale játék, a Fortnite is. Az előbbire már most lehet nevezni az ESL oldalán, míg utóbbira holnap indul a jelentkezés.

Emellett összesen 20 ezer eurót vihetnek haza a helyszínen nevező amatőr játékosok is, olyan versenyekben, mint Tekken 7, FIFA, NBA és autóverseny játékok.

Cikkajánló
Ilyen volt a V4 Future Sports Festival
Világszínvonalú rendezvény, fájóan kevés látogatóval.
» Olvasd el!

Ismét lesz Gaming Arena, ami tavaly egy mini PlayIT-et takart - reméljük, ezúttal nem csak lézengeni fognak az emberek a kiállítói standok között. Szeptember 20-án pedig ismét lesz e-sport tematikájú nemzetközi konferencia is az érdeklődők számára.

Úgy néz ki, ezúttal is jelentős állami pénz jut a rendezvényre, legalábbis erre utal az, hogy fő támogatónak a Magyar Turisztikai Ügynökséget jelöli meg a honlap. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló