Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2019

Humankind

Történelmi 4X stratégia lesz a Humankind

Az Amplitude Studios első ízben fordul el a fantasy és sci-fi vonaltól, hogy egy történelmi stratégiát készítsen.

2019.08.20. 19:23 | GeryG | kategória: gamescom 2019

Endless Space, Endless Legend, Dungeon of the Endless. Csupa-csupa végtelen játék, amelyek az Amplitude Studios műhelyében születtek meg, és indultak világhódító útjukra. A stúdió tehát már bőven letette a névjegyét, és rengeteg rajongót szerzett magának világszerte. Tette ezt elsősorban sci-fi és fantasy vonalon. De most úgy döntöttek, itt az ideje, hogy más témában is kipróbálják magukat.

Így született meg a Humankind ötlete, amely egy 4X stratégia lesz (a fejlesztők ebben számítanak nagy szakértőnek), ám a sci-fi helyett ezúttal a történelem szolgáltatja a témát. A játék egy meglehetősen sűrű mezőnyben próbál meg sikeres lenni, hiszen olyan alkotásokkal kell versenyeznie, mint a Civilization sorozat.

A Humankind a neolitikumtól kezdve adja a kezünkbe egy nép irányítását, azt viszont már nem határozza meg, hogy a kezdetben apró kis törzsből végül milyen civilizációvá cseperedünk. Ha például Egyiptom ősi változatával vágunk neki a kalandnak, semmi sem tiltja, hogy a későbbi korokban valamelyik más nép képére formálódjunk.

Történelmi stratégiaként természetesen valós személyek, valós események és valós csodák is felbukkannak majd, ahogy a kifejleszthető technológiák is valódiak lesznek. A végső győzelemhez több út vezet majd, az egyszerű katonai dominancián túl akár a népszerűségen keresztül is világuralomra törhetünk. Minden a döntéseinken áll vagy bukik.

Nincs történelmi stratégia háborúk nélkül, így ez is szerves részét képezi majd a játékmenetnek. A csatákat taktikusan építik fel a készítők, amelyben fontos szerepe lesz a környezeti adottságoknak. Ha például egy várost egy domb tetejére húzunk fel, sokkal nehezebb lesz bevennie az ellenségnek. Ha pedig egy íjász egységet az erdő fái közé navigálunk, védettséget élveznek a lovasság rohamai ellen.

A Humankind az eddig megismert részletek alapján érdekes játéknak ígérkezik, jó kérdés, hogy letaszíthatja-e a képzeletbeli trónról a Civilization sorozatot. Persze az is kérdés, hogy célja-e ez egyáltalán a készítőknek. A kérdéseinkre a választ valamikor 2020-ban kapunk választ, de addig is érdemes olvasgatni a hivatalos oldalt is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Történelmi 4X stratégia lesz a Humankind
Történelmi 4X stratégia lesz a HumankindTörténelmi 4X stratégia lesz a HumankindTörténelmi 4X stratégia lesz a HumankindTörténelmi 4X stratégia lesz a HumankindTörténelmi 4X stratégia lesz a HumankindTörténelmi 4X stratégia lesz a Humankind
Humankind
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Humankind

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló