Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2019

Dying Light 2: Stay Human

Szűk félóra Dying Light 2

Végre mi is megnézhetjük azt a játékmenet-bemutatót, amit eddig csak az E3-ra és a gamescomra kilátogató szerencsések láthattak.

2019.08.27. 13:03 | GeryG | kategória: gamescom 2019

A Techland a tavalyi E3-ra időzítette a Dying Light 2 bejelentését, de az elmúlt bő egy évben nem kényeztették el videókkal, képekkel és információkkal a rajongókat. Az idei E3-ra, majd néhány héttel később a gamescomra is magukkal vitték a játékot, ahol – a tavalyi show-hoz hasonlóan - zárt ajtók mögött mutatták meg a sajtó képviselőinek, hol tart a fejlesztés.

Cikkajánló
Dying Light 2 - gamescomos bemutató
A gamecomon egy hands-off demo keretében leshettünk bele a jövőre érkező játékba, különösképp a tetteink és döntéseink hatásaira koncentrálva.
» Olvasd el!

Szerencsére ez a közel félórás játékmenet-bemutató tegnap felkerült a világhálóra is. Ebben megmutatták, hogyan működik a nappalok és éjszakák váltakozása, milyen hatással van ez a világra. Illetve most is kiemelten foglalkoztak a játékos döntéseivel, hiszen a fejlesztők ígérete szerint a cselekedeteinkkel nem csak a környezetünket fogjuk befolyásolni, de hosszú távon az egész világ megváltozhat tőlük, ráadásul ez hatással lesz a történetvezetésre is.

A videóban ízelítőt kapunk a szabadfutásból, a sötét zónák veszedelmeiből, a fertőzöttekkel és a halandókkal való csatákból is. A harcrendszer kimondottan dinamikusnak és pörgősnek tűnik, amely során nem csak felturbózott közelharci fegyvereket vethetünk be, de szükség szerint kiegészítőket is. A fertőzöttek ellen például az UV-lámpák igen hatékonynak bizonyulnak. A csaták során egyébként repkednek a fejek és a végtagok is. A bemutató vége felé egy kisebb boss-harc is látható, ahol a jó időzítés és a türelem vezetett győzelemre egy jóval erősebb felszereltségű ellenféllel szemben.

Ahogy azt már a tavalyi bemutatóban is hangsúlyozták, a Dying Light 2-ben szinte mindennél fontosabb lesz az ivóvíz. Erről szól a mostani bemutató is. Az viszont, hogy a küldetésünket miként oldjuk meg, illetve az emberiség egyik utolsó bástyájának számító város feletti uralomért harcoló frakciók közül kik oldalára állunk, egyedül rajtunk múlik. De döntésünknek itt is súlya lesz, hiszen minden frakció másképp formálja maga körül a várost, mások lesznek a szabályok is.

A Dying Light 2 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, és valamikor 2020 tavaszán fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dying Light 2: Stay Human
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dying Light 2: Stay Human

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló