Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Control

Megjelent a Control, mit mutatnak a pontok?

A Remedy eddig szinte kivétel nélkül egyedi, remek játékokat tett le az asztalra. Folytatják a sort?

2019.08.27. 14:51 | GeryG | kategória: Játék

Death Rally, Max Payne, Alan Wake, Quantum Break. Nem rossz portfólió, amit a finn Remedy Entertainment fel tud mutatni. A stúdió szeret a horror és a sci-fi között lavírozni, legújabb játékával pedig egy picit mindkettőt képviselik. A Control története a természetfeletti eseményekkel foglalkozó FBC-ről, vagyis a Federal Bureau of Controlról szól, amelynek egyik pillanatról a másikra mi leszünk az utolsó utáni mentsvára.

A Remedytől már megszokhattuk, hogy az érdekes történet mellé korrekt játékmenetet és még korrektebb grafikát csomagolnak, a jelek szerint nincs ez másképp most sem. Legalábbis a befutott külföldi értékelések szinte kivétel nélkül dicsérik a játékot. Íme:

A Control tehát nagyjából 80% körüli pontokat kapott, de nem úszta meg kritika nélkül. A legtöbben azért vették elő, mert érezhetően kevesebbet foglalkoztak a stúdió korábbi játékaira oly jellemző egyedi hangulat megteremtésével, mint a grafika polírozásával. Ezzel együtt a többség igenis a stúdióhoz méltó alkotásként tekint a Controlra, persze az már más kérdés, hogy elfoglalhat-e hasonló helyet a videojátékos történelemkönyvekben, mint a Max Payne vagy az Alan Wake.

A Control tehát mától érhető el PC-re (egyelőre kizárólag az EGS-en), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Control
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Control

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló