25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megjelent a Control, mit mutatnak a pontok?

A Remedy eddig szinte kivétel nélkül egyedi, remek játékokat tett le az asztalra. Folytatják a sort?

Írta: GeryG

Death Rally, Max Payne, Alan Wake, Quantum Break. Nem rossz portfólió, amit a finn Remedy Entertainment fel tud mutatni. A stúdió szeret a horror és a sci-fi között lavírozni, legújabb játékával pedig egy picit mindkettőt képviselik. A Control története a természetfeletti eseményekkel foglalkozó FBC-ről, vagyis a Federal Bureau of Controlról szól, amelynek egyik pillanatról a másikra mi leszünk az utolsó utáni mentsvára.

A Remedytől már megszokhattuk, hogy az érdekes történet mellé korrekt játékmenetet és még korrektebb grafikát csomagolnak, a jelek szerint nincs ez másképp most sem. Legalábbis a befutott külföldi értékelések szinte kivétel nélkül dicsérik a játékot. Íme:

A Control tehát nagyjából 80% körüli pontokat kapott, de nem úszta meg kritika nélkül. A legtöbben azért vették elő, mert érezhetően kevesebbet foglalkoztak a stúdió korábbi játékaira oly jellemző egyedi hangulat megteremtésével, mint a grafika polírozásával. Ezzel együtt a többség igenis a stúdióhoz méltó alkotásként tekint a Controlra, persze az már más kérdés, hogy elfoglalhat-e hasonló helyet a videojátékos történelemkönyvekben, mint a Max Payne vagy az Alan Wake.

A Control tehát mától érhető el PC-re (egyelőre kizárólag az EGS-en), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!