Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Érdekelnek a pénzügyi képzések? Az alábbi lehetőségek közül választhatsz (x)

2019.09.14. 21:14 | szerző: hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

A pénzügyi terület sokak számára vonzó, már csak azért is, mert ebben a szektorban a bérek kiemelkedően magasak. Mi több, a KSH adatai szerint a legjobban fizető ágazat egyértelműen a pénzügyi, biztosítási tevékenység. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen képesítéssel rendelkeznek az erre a pályára lépők, és a szakmai tapasztalat is sokat számít, de némi gyakorlattal már igen jól lehet keresni.

A kérdés tehát az, hogy milyen pénzügyi képzésen érdemes részt venni, illetve, hogy ezek a képzések milyen karrierekre készítenek fel.

Érdekelnek a pénzügyi képzések? Az alábbi lehetőségek közül választhatsz (x)

A gazdaság átalakulásával nő az egyes szakmák iránti kereslet
Az automatizációval, a digitalizációval, valamint a mesterséges intelligencia széles körben való elterjedésével a fejlett gazdaságokban már megkezdődött az a fajta átalakulás, aminek hatására folyamatosan szakmák szűnnek meg, illetve újak jönnek létre. Ezeknek a változásoknak több következménye is ismert. Egyrészt a magasan képzett szakemberek iránt nő a kereslet, másrészt ezzel párhuzamosan a fizetések is emelkednek.

Persze nem mindegy, hogy az ország mely pontjáról beszélünk – Budapestről vagy egy vidéki városról –, és az is meghatározó, hogy egy multiról van szó vagy egy kis- vagy közepes vállalkozásról. Összességében azonban igaz, hogy a pénzügyi világ sokak számára kínál vonzó és nem utolsósorban jól fizető lehetőségeket.

Milyen karrierlehetőségek közül választhatsz a pénzügyek területén?
A pénzügyi szolgáltatásokat négy nagyobb csoportba sorolhatjuk, melyek a hitelezés, a befektetések, a vállalati pénzügyek és a biztosítások. Ezeken a területeken belül további karrierlehetőségeket találsz, legyen az a könyvelő, a banki ügyintéző, vagy éppen a független pénzügyi tanácsadó.

Egyes szakmák nagyobb kreativitást igényelnek, másoknál a felelősség nagyobb, de összességében igaz, hogy ha ilyen állásod van, valószínűleg nem kell a napi megélhetés miatt aggódnod, és még spórolni is tudsz.

Hol szerezhető meg a szükséges képesítés?
Ha a pénzügyi szektorban szeretnél elhelyezkedni, akkor több lehetőséged is van a szükséges ismeretek megszerzésére. Kezdjük a leggyorsabb és legolcsóbb móddal, az OKJ-s képzésekkel!

Információk szerint az OKJ-s képzések területén nagy átalakulások várhatók, azaz az itt átadott tudás jobban illeszkedik majd a munkaerőpiac igényeihez. Persze már most is számtalan szakma közül választhatsz, mint például a pénzügyi vagy a banki ügyintéző, de a tervek szerint 2020-tól ezek a képzések sokkal inkább feladatra szabottak lesznek.

A hatósági képzések elvégzése után lehetőséged nyílik arra, hogy elhelyezkedj egy banknál, biztosítónál vagy más pénzintézetnél alacsonyabb pozícióban.

Az egyetemek és főiskolák elsősorban azok számára ajánlottak, akik komolyabban szeretnének a pénzügyekkel foglalkozni, illetve a Bankárképző is magas színvonalú oktatást kínál. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló