Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Aliens játékon dolgozhatott volna CliffyB csapata

Aliens játékon dolgozhatott volna CliffyB csapata

Csakhogy a Disney felvásárolta a 21th Century Foxot, majd a Boss Key Productions is bezárta kapuit. Kár érte…

2020.02.10. 20:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Cliff Bleszinski egyike a nagy veterán játékfejlesztőknek, akinek olyan klasszikusokat köszönhettünk, mint a Jazz Jackrabbit, az Unreal Tournament, majd a Gears of War szériák. CliffyB eddigi utolsó elkészült játéka, amelyet a Boss Key Productions stúdiójával hozott össze, a 2017-es LawBreakers volt. Ám mára ez is és a játék is megszűnt létezni, miután a stúdiót 2018 májusában bezárták, a játék szervereit pedig rá néhány hónapra, szeptemberben végleg leállították.

CliffyB az utóbbi időben előszeretettel kezdett megosztani különféle információkat a stúdió utolsó napjaival, illetve a bukásának okaival kapcsolatban. Most pedig arról beszélt a hivatalos Twitter-csatornáján, hogy bizony egy hajszálon múlt egy bizonyos Aliens játék elkészítése.

Előrehaladott megbeszéléseket folytattak ugyanis a 21th Century Fox képviselőivel egy új FPS elkészítéséről. Utóbbiakat bizonyára a SEGA-val és a Creative Assemblyvel kötött megállapodásukból született Aliens: Isolation hatalmas sikere hajtotta. Ám ezúttal egy sokkal inkább akcióra kihegyezett játékot szerettek volna, ebben pedig CliffyB elég nagy szakinak számít. A projektből azonban végül semmi sem lett, mivel egyrészt a Disney bekebelezte a Foxot, majd ugyebár a Boss Key Productions is becsődölt. De milyen is lett volna CliffyB Aliens játéka?

Aliens játékon dolgozhatott volna CliffyB csapata

A történet a Bolygó neve: Halál után játszódott volna, és lényegében kukázták volna benne a harmadik és negyedik részt, valamint a Prometheust és az Alien: Covenantot is. Ehelyett a főhős Newt lett volna, aki Ripley-vel együtt épségben visszajutott a Földre, ahol szépen fel is cseperedett. Csakhogy a Weyland-Yutani vállalat is bőszen tevékenykedett tovább, csak eljuttatták az idegeneket az anyabolygóra, hogy ott biológiai fegyvert kreáljanak belőlük egy Black Mesához hasonló kutatóállomáson. Természetesen ez nem sikerül, természetesen az idegenek elszabadulnak, természetesen felzabálnak mindenkit és természetesen ránk – vagyis Newtra – várt volna a feladat, hogy rendet tegyünk a káoszban. Ebben Ripley is segítségünkre lett volna, de csak távolról, ugyanis csak szóbeli tanácsokkal látott volna el minket. CliffyB Cortanához vagy Anyához hasonlította a szerepét. Illetve lett volna egy szintetikus társunk is, akit a Bolygó neve: Halál után Casey-nek neveztek volna (így hívták a kislány Newt babáját, vagyis annak fejét, mert csak az maradt meg belőle).

Aliens játékon dolgozhatott volna CliffyB csapata

Sajnos tehát mindebből végül semmi sem valósulhatott meg, pedig egy jó Aliens játékra és sztorira úgy vágynak még mindig a rajongók, mint egy falat kenyérre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (1)

szbszig
szbszig 2020.02.12. 09:49
Egy jó Aliens játék valóban jó lenne, de a tököm tele van már a rebootokkal. Oldják meg úgy, hogy illeszkedjen a meglévő kánonba, és ne kukázzák az univerzum 80-90 %-át!
ajánlott olvasnivaló