25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kártyajáték lesz a Total War: Elysium

Az ingyenes játék a bejelentés mellé megkapta első előzetesét is.

Írta: GeryG 9 hozzászólás

Ma már nagyjából bármilyen franchise-ból lehet gyűjtögetős-pakliépítős kártyajátékot csinálni. Jó példa erre a Creative Assembly újonnan bejelentett játéka, a Total War: Elysium is, amely a népszerű stratégiai franchise-t ülteti át a kártyás játékmenetre.

A játékban nem egy bizonyos korszakot dolgoznak fel, hanem a történelem legnagyobb stratégiáit és tábornokait eresztik egymásnak. Így összecsaphat egymással távolsági egységekre építő Napoleon és az agresszív lerohanással operáló Lagertha is. Minden tábornok eltérő harcmodort képvisel, ami csak mélyíti a játék taktikai repertoárját.

A Total War: Elysium teljesen ingyenes lesz, az egyszemélyes mód mellől természetesen nem hiányzik majd a multiplayer rész sem. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg, de idén több limitált idejű tesztfázisra is lehet számítani PC-n és mobil platformokon egyaránt. Ha szeretnél ezeken részt venni, akkor a hivatalos oldalon adhatod le a regisztrációdat.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Total War: Elysium

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Megjelenés: 2020.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

GeryG
GeryG [2294]
Bakker... mondtam, hogy nem volt seggem a törihez... :D
davkar9
davkar9 [11303]
Atomfegyvereket Gandhi használt, nem Napóleon.
GeryG
GeryG [2294]
Világos, nem vettem támadásnak egyik oldalról sem. Azt meg mindig elismerem, ha valamihez nem értek, így van ez Napoleonnal is. Előfordult már, hogy hülyeséget sikerült leírnom, amire figyelmeztettek és javítottam. Olyan mondjuk még nem volt, hogy valami hülyeséget írtam, amit javítottam, aztán szóltak, hogy az a hülyeség, amire javítottam és aztán visszajavítottam... vagy valami ilyesmi. :D
LordMatteo
LordMatteo [29272]
Amire ki akartam lyukadni a magam módján, hogy bemondásra - főleg aminek a tartalmával erősen lehet vitatkozni - átírni egy cikkben egy lényeginek tűnő információt _szerintem_ nem jó dolog, de sokszor bebizonyosodott már, hogy az, amit én gondolok vagy tudni vélek az újságírásról, az nem állja meg itt a helyét. :) Teljesen jól értelmezted elsőre a ranged tacticot*. Alapvetően itt egy hozott hír anyaga van fordítva, ilyen esetben én inkább arra hagyatkoznék.

* isten ments hogy fellengzősnek hangozzak vagy bármi, nem ellened szól ez az egész.
Baracklekvár
Baracklekvár [1729]
Bárkinek, aki bármilyen mértékben is érdeklődik a napóleoni harcászat iránt (ha már kezdtünk belebonyolódni), ajánlom alábbi előadást:

https://ludovikawebinar.uni-nke.hu/hu/recordings/details/390,A_hadmuveletek_tervezese_a_XIX._szazadban?fbclid=IwAR3_jx5XRkTQjm3AtIusR_gu6QB9C3wjDjoiLbKxm8BSerAuDpVPjya86q0

(És mint a videóban is elhangzik, a 19. századra jellemző hadvezetést leginkább Napóleon színre lépésétől értjük, 1795-től)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)