Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Graven

Graven: a Hexen II spirituális örököse

Újabb retro FPS-ről érkezett bejelentés.

2020.09.07. 12:04 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az 1993-as DOOM hatalmas sikere után több csapat is hasonló 3D-s akciójátékok fejlesztésébe vágott. Egyikük volt a Raven Software, akik az id Software-től megkapták a DOOM engine-t is, hogy elkészíthessék az 1994-es Hereticet, egy dark fantasy FPS-t. A játék aztán egy évvel később kapott egy nem közvetlen folytatást Hexen: Beyond Heretic címmel, majd 1997-ben jött a Hexen II, 1998-ban pedig a Heretic II is. Most pedig a Hexen II szellemi örökösének szánt GRAVENről érkezett hír, igaz, nem a Raven háza tájáról.

A Graven fejlesztését ugyanis a dán Slipgate Studios végzi, akik már 2013-as első játékukkal, a Rise of the Triad reboottal is a retro FPS műfajában nyomultak (akkor még Interceptor Entertainment néven), aztán olyan játékokat kaptunk még tőlük, mint a Daymare 1998 vagy az Ancestors Legacy. Emellett pedig dolgoznak az 1998-as SiN felújításán is. A kiadást pedig a 3D Realms és a 1C Entertainment közösen végzi majd.

A sztori egy kegyetlen középkori világba kalauzol, ahol a „Derékszögű rend” kegyvesztett papjaként kell irtanunk mindenféle szörnyeteget és különböző eretnek szekták tagjait. Az utóbbiak különösen gonoszak, mivel járványokat eresztenek a világra, és még az évszakok sorrendjét is meg szeretnék változtatni.

Három hatalmas terület vár ránk a Gravenben, a klasszikus shooterekben megszokott akció keretében. A retro FPS műfajában szintén frissen bejelentett Postal: Brain Damageddel ellentétben azonban itt nyílt világot kapunk, amelyben a felfedezés is fontos szerepet kap. Utunk nem konkrétan kijelölt útvonalon vezet, hanem például a városlakóktól hallhatjuk, hol irthatunk épp egy adag szörnyet. Új képességeink birtokában pedig érdemes visszamenni korábbi helyszínekre is, hogy újabb titkos részeket fedezhessünk fel. És persze egy rakás fegyver és varázslat áll majd rendelkezésünkre a pusztításhoz.

Játszhatunk majd egyedül, vagy akár egy barátunkkal osztott képernyős módban, online pedig négyfős csapatban indulhatunk neki a pályáknak.

A Graven megjelenése valamikor 2021-ben várható, PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re, valamint Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Graven: a Hexen II spirituális örököse
Graven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököseGraven: a Hexen II spirituális örököse

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló