25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hoppá, a Microsoft megvásárolta a ZeniMaxot!

Hogy ez mit jelent? Többek közt azt, hogy a Microsoft a Bethesda kiadót és annak szerződött stúdióit is lenyelte.

Írta: GeryG

Hoppá, a Microsoft megvásárolta a ZeniMaxot!

Könnyen lehet, hogy a videojáték-ipar idei évének egyik legfontosabb lépését jelentették be ma délután. A Microsoft ugyanis potom 7,5 milliárd dollárért megvásárolta a ZeniMax Media cégcsoportot.

Akinek esetleg ez így nem mondana semmit, azoknak lehet újdonság, hogy a ZeniMax többek közt a Bethesda kiadó anyavállalata is, vagyis a Microsoft ezt a kiadót is megkaparintotta – annak összes leszerződött stúdiójával együtt.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben ők rendelkeznek az olyan franchise-ok jogaival, mint a Doom, a Quake, a The Elder Scrolls, a Prey, a Fallout, a Wolfenstein vagy épp a Dishonored. Stúdiókból sem akármilyen galériát kaparintottak meg: Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog és a Roundhouse Studios is alájuk tartozik mostantól.

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Microsoftnak milyen távlati tervei vannak a fent említett franchise-okkal, de attól azért nem kell tartani, hogy a fiók mélyére űzik B.J. Blazkowiczot vagy épp a Doom Slayert. De könnyen lehet, hogy ezek a szériák a jövőben már csak PC-re és az aktuális Xbox konzolokra fognak megjelenni az Xbox Games Pass keretein belül. Ez érvényes lehet az olyan most is futó fejlesztésekre is, mint a The Elder Scrolls VI vagy a Starfield.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!