Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Six Days in Fallujah

12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah

Újjáéledt a 2009-ben lefújt projekt.

2021.02.15. 16:30 | Dino | kategória: Játék

2009 áprilisában jelentették be a Six Days in Fallujah külső nézetes akciójátékot, hogy aztán alig 3 héttel később a Konami gyorsan le is fújja az egészet, és gyorsan törölje a projektet.

Az iraki háborút feldolgozó játék híre ugyanis mind az USA-ban, mind a Közel-Keleten hatalmas vitákat kavart, és rengeteg tiltakozó e-mailt és telefonhívást kapott a Konami, ami így végül inkább elállt a kiadástól. Az elsősorban a Close Combat szériáról ismert Atomic Games játéka így végül nem jelent meg, a csapat pedig két évvel később le is húzta a rolót.

A fejlesztőcsapat egykori ügyvezetője, Peter Tamte azonban 2016-ban megalapította a Victura kiadói és produkciós céget, hogy annak berkeiben szándékai szerint mégis napvilágot láthasson a játék. Ugyanis mint a Six Days in Fallujah hivatalos weboldalán is kifejtik, nem értenek egyet azzal, hogy a videojátékok nem foglalkozhatnak valós eseményekkel. Úgy gondolják, hogy egy játékban feldolgozva a konfliktust esetleg választ kaphatunk nemcsak arra, hogy mi történt, hanem arra is, hogy miért így történt mindez. Ennek érdekében pedig több mint 100 olyan személlyel - zsoldosokkal, tengerészgyalogosokkal és iraki civilekkel - beszélgettek el a fejlesztők, akik részt vettek az al-Káida elleni harcokban.

A first person nézetű Six Days in Fallujah-ban nem csak amerikai katonákkal lehetünk majd, a városban ugyanis más nemzetek is jelen voltak, még ha nem is ismerték el ezt nyilvánosan. Az egyszemélyes kampány során pedig lesz pár lopakodós küldetés is, amelyekben fegyvertelen iraki civileket irányíthatunk.

A projekten a Highwire Games dolgozik, amelyet egykori Halo és Destiny fejlesztők alapítottak. Első alkotásuk a PlayStation VR-ra megjelent Golem volt, most pedig a Victura segítségével dolgoznak második játékukon.

A Six Days in Fallujah várhatóan 2021 végén fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és PS5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah
12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah12 éve törölték, most mégis elkészülhet a Six Days in Fallujah
Six Days in Fallujah
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Six Days in Fallujah

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló