Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Metro Exodus

Az újgenerációs verziók mellé jön a Metro Exodus PC Enhanced Edition is

Továbbfejlesztett ray tracing megjelenítést kap a felfrissített változat.

2021.02.16. 09:46 | Dino | kategória: Játék

Tegnap volt kereken két éve, hogy megjelent a Metro széria legfrissebb darabja, a Metro Exodus. A 4A Games az elsők között használta ki játékában az új GeForce RTX videokártyák ray tracing képességét, amelyet azonban akkor még csak a csúcskategóriás PC-k tulajdonosai élvezhettek.

Tavaly ősszel aztán megtudhattuk, hogy természetesen az újgenerációs konzolokra is a sugárkövetéses rendereléssel érkezik a játék, ráadásul ingyenes frissítésként mindazok számára, akik PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra megvásárolták a programot.

A PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készülő verzióhoz úgy döntöttek a fejlesztők, hogy rendesen felújítják a 4A Engine-t, újraírva a ray tracingért felelős részt is, továbboptimalizálva a megjelenítést, és fejlesztve a globális megvilágításon és a kibocsátott fényeken.

A Metro Exodus PS5-ön és XSX-en 4K-ban 60 fps-sel fog futni (Xbox Series S-en 1080p-n lesz 60 fps), és természetesen az SSD-nek köszönhetően jelentősen csökkennek a töltési idők. A PlayStation 5-ös változat kihasználja a DualSense kontroller haptikus képességeit is. Emellett a széria történetében először változtatható lesz a látószög (FOV). Azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mikorra számíthatunk az újgenerációs konzolokra szánt verzióval, de még az idén sor kerül erre.

Cikkajánló
Metro Exodus – Mózes után Artyom is elvezeti népét az ígéret földjére?
Megérkezett a Metro sorozat eddigi leggrandiózusabb fejezete.
» Olvasd el!

Az új engine-nel a PC-s verziót is felfrissítik, a Metro Exodus PC Enhanced Editiont azonban inkább önálló terméknek tekintik, amelynél minimum rendszerkövetelmény lesz egy ray tracingre alkalmas videokártya - akár az NVIDIA, akár az AMD berkeiből. Ez a verzió extra sugárkövetéses funkciókat is kap, mint a tükröződéseket javító Advanced Ray Traced Reflections és a DLSS 2.0 támogatás GeForce kártyák esetében. A tavasszal érkező, felújított PC-s verziót szintén ingyenes frissítésként kaphatja meg mindenki, aki rendelkezik már a Metro Exodus alapverziójával, akár az Epic Games Store-ban, akár Steamen, akár a GoG-on vásárolta meg azt. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Metro Exodus
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Metro Exodus

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló