Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

The Hand of Merlin

The Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztője

A játék még a tavasz folyamán meg is jelenhet.

2021.03.12. 17:53 | GeryG | kategória: Játékhírek

A horvát Croteam neve az évtizedek során végérvényesen összeforrt a Serious Sam sorozattal, habár a stúdiónak azért voltak egyéb játékai is. A csapat most is egy olyan játékon dolgozik, ami minden tekintetben egy teljesen más műfaj, stílus és kategória, igaz, ezúttal ők inkább csak besegítenek. Méghozzá egy olyan stúdiónak, amelyet a Croteamből kivált fejlesztők alapítottak Room-C Games néven.

Közös projektjük címe pedig The Hand of Merlin, és egy roguelite fantasy szerepjáték lesz. A történet az artúri legendákat mossa össze sci-fi horror elemekkel, az események pedig kalandorokat követnek, akik Albionból indulnak el Jeruzsálem felé egy olyan világban, amit túlvilági démonok és egyéb rémségek rohamoztak meg. Kalandjuk sem véletlen, ugyanis a darabjaira tört lelkük utolsó darabkái után kutatnak.

A fejlesztők elmondása szerint a játékban minden döntésünknek lesz következménye, választhatjuk a kockázatos utat vagy a biztonságosat, mindig más lesz az eredmény. Harcolnunk, alkudoznunk és kereskednünk ugyanúgy kell majd a sikerhez vezető úton. Garantáltan lesznek veszteségeink is, de út közben új hősökkel is találkozhatunk, akik csatlakozhatnak csapatunkhoz.

A harcok természetesen körökre osztva zajlanak, a játék e részét az XCOM és The Banner Saga játékok ihlették. Nem csak hőseink képességeit lehet majd fejleszteni, de az általuk használt felszereléseket, páncélokat és fegyvereket is. A varázslatokról nem is beszélve. Mert nem csak legendás fegyvereket forgathatunk vagy tárgyakat gyűjthetünk össze, de idővel egyre halálosabb mágiát is használhatunk.

A The Hand of Merlin a tervek szerint valamikor a tavasz folyamán fog megjelenni PC-re, vagyis nem kell rá sokat várni. Az első játékmenet-bemutatóra még annyit sem, azt ugyanis hétvégén teszik közzé a fejlesztők. ■

előző
következő
The Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztője
The Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztőjeThe Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztőjeThe Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztőjeThe Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztőjeThe Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztőjeThe Hand of Merlin – roguelite RPG-n dolgozik a Serious Sam fejlesztője
The Hand of Merlin
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Hand of Merlin

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló