Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Company of Heroes 3

Itáliába visz a készülő Company of Heroes 3

Jövő év végére várható a második világháborús stratégiai játék újabb epizódja.

2021.07.13. 20:20 | Dino | kategória: Játék

A Relic Entertainmentet leginkább stratégiai játékaikról ismerhetjük. 1999-ben jelent meg első játékuk, a Homeworld, 2004-ben indult el a Warhammer 40,000: Dawn of War széria, majd a sci-firől a második világháborúra váltva következett két évvel később újabb sorozatuk, a Company of Heroes, amelynek eddigi utolsó része 2013-ban került kiadásra.

És miközben a csapat a Microsoft megbízásából az Age of Empires IV-en dolgozik, egyik részlegüknél belekezdtek a CoH-széria folytatásába is, ma pedig hivatalosan is bejelentették a Company of Heroes 3-at.

A harmadik epizódban Olaszországban harcolhatunk, méghozzá az 1943 nyarán lezajlott Husky hadművelet keretében Szicíliát szállhatjuk meg a szövetséges katonákkal, de a kampány egészen 1945-ig viszi majd csapatainkat.

Három fontos szempontot tűztek ki maguk elé a fejlesztők. Mindenekelőtt az első Company of Heroes taktikai játékmenetét veszik alapul - részben mert a rajongók is ezt kérték tőlük -, és ezt bővítik új elemekkel. A második fontos dolog, hogy a kampánytérképek dinamikusak lesznek, döntéseink mentén, nem lineárisan haladhatunk előre a játékban. Végül pedig kiemelt jelentőségűnek tekintik a mediterrán hadszínteret, ami a sorozat eddigi legváltozatosabb környezetét fogja elénk tárni.

Az egyszemélyes kampány a Relic ígérete szerint többször végigjátszható lesz, emellett kapunk egyszemélyes és kooperatív skirmish játékmódokat, valamint természetesen kooperatív multiplayer lehetőség is lesz a Company of Heroes 3-ban. Konkrétumokat még nem árultak el, de 1v1-től kezdve 4v4-es összecsapásokra is számíthatunk majd.

A bejelentés alkalmából egy külön videóban rövid jeleneteket láthatunk a játékmenetből is. Ez a játék pre-alfa verziójából készült, amit amúgy bárki kipróbálhat ingyen, aki csatlakozik a CoH-Development programhoz a hivatalos weboldalon. A Relicnél nagyban építeni fognak a fejlesztés során a rajongók visszajelzéseire is.

A Company of Heroes 3 PC-re készül, és várhatóan valamikor 2022 végén fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Itáliába visz a készülő Company of Heroes 3
Itáliába visz a készülő Company of Heroes 3Itáliába visz a készülő Company of Heroes 3Itáliába visz a készülő Company of Heroes 3
Company of Heroes 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Company of Heroes 3

hozzászólások (1)

AndrewT
AndrewT 2021.07.15. 11:29
A cinematic trailer vége remélhetőleg egy Afrika Korps kampányra is utal a szokásosnak mondható Desert Rats mellett. A sivatagi hadszíntér eddig amúgy is legfeljebb modként került elő a szériában, érdekes lesz látni a kifejezetten ahhoz a környezethez szabott mechanizmusokat is, illetve bármilyen további részletet, amit csak hajlandóak csepegtetni a fejlesztők. Talán ez az elhanyagolt (kifáradt? haldokló?) műfaj olyan lökést kap az AoE4 és a CoH3 által, ami más stúdiókat is arra ösztönözhet, hogy hasonló projektbe fogjanak.
ajánlott olvasnivaló