Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases

Ősszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases

A híres nyomozó egyik korai esetét meséli el az új kalandjáték.

2021.07.20. 18:37 | Dino | kategória: Játék

Sherlock Holmes esetei mellett Agatha Christie műveinek feldolgozása is népszerű téma a nyomozós kalandjátékok körében. A legújabb fejlesztés alatt álló ilyen Hercule Poirot fiatalkori munkásságát dolgozza fel.

Az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases a címnek megfelelően a jellegzetes bajszú nyomozó egy korai esetét dolgozza fel, még a legendás detektívvé válását megelőző korszakából.

A történet a háború előtti Belgiumban játszódik, és bár Agatha Christie neve szerepel a címben, valójában nem egy általa írt sztorit dolgoz fel a program. Az írónő rajongói azonban felismerhetik az ő történeteinek egyes főbb elemeit.

Kezdésnek a befolyásos Van den Bosch család invitálja magához a fiatal Poirot-t, lányuk eljegyzésének bejelentésére. A városra azonban hóvihar csap le, és a vendégek a ház fogságába kerülnek - a köztük lévő feszültségek pedig egyre csak erősödnek a bezártság hatására. Közben pedig az egyik vendég gyilkosság áldozata lesz, így megkezdődhet főhősünk nyomozása, amely során eltemetett titkokat és halálos rivalizálásokat fedünk fel.

A játék a nyomozós programok szokásos elemeiből építkezik. Bejárhatjuk a házat, kikérdezhetjük a gyanúsítottakat, dedukciós képességünkkel pedig gondolattérképen kapcsolhatjuk össze a nyomokat.

Az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases szeptember 28-án jelenik meg, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre, de a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en is játszható lesz. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Ősszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases
Ősszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First CasesŐsszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First CasesŐsszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First CasesŐsszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First CasesŐsszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First CasesŐsszel jön az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló