Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

eFootball

eFootball címmel free-to-play játékként folytatja a PES-széria

A különböző kiegészítőket pedig pénzért vásárolhatjuk majd meg.

2021.07.21. 10:52 | Dino | kategória: Játék

A 2001-ben a Goal Storm és ISS Pro játékok folytatásaként útjára indult Pro Evolution Soccer széria a 2019-es epizóddal szakított a hosszú esztendőkön át tartott névvel. Akkor ugyanis eFootball PES 2020 címmel jelent meg az újabb rész, tavaly pedig nem egy újabb teljes játék követte, hanem egy eFootball PES 2021 Season Update névre keresztelt frissítőcsomag. A változások sora azonban ezzel nem ért véget, és idén még drasztikusabb módosítások történnek a Konami játékával.

Mindenekelőtt a játék címe mostantól eFootball lesz, és valójában egy free-to-play platformot fogunk kapni, amelyhez az őszi megjelenést követően különböző kiegészítőket is meg lehet majd megvásárolni. A játék mögött lévő FOX Engine-t lecserélik, és innentől kezdve minden platformon az Unreal Engine fut majd alatta (a mobilos verziót eddig is az hajtotta).

A kora őszi megjelenéskor a megújult játékban elérhetőek lesznek helyi meccsek, olyan csapatokkal, mint például az FC Bayern München, a Juventus, az Arsenal vagy a Manchester United, és lehetőség lesz az aktuális és előző generációs konzolok között is játékra, azaz PS4/PS5 vagy X1/XSX játékosok játszhatnak egymással.

Később, de még szintén az ősz során tovább bővül a játék online ligákkal és csapatépítéses játékmóddal (mint a PES-széria myClub módja, csak még nem fedték fel a nevét), valamint teljes cross-platform támogatást kap a program, így együtt játszhatnak majd PC-sek és konzolosok. Télen aztán mindez kiegészül a mobilos verziókkal, így Android vagy iOS rendszeren akár gamepaddel is nyomulhatunk, becsatlakozva a többi platform játékosaihoz. Egyúttal elindulnak az e-sport versenyek is a játékban.

eFootball címmel free-to-play játékként folytatja a PES-széria

Az eFootball PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik ősszel, Az Android és iOS verzió valamivel később fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (9)

quervo
quervo 2021.07.21. 21:55
Amúgy az a PES6, amit említettél, tökéletes játék volt a "leragadásra". Iszonyú komolyan megcsinálták az online-t külsősök, akkor nagy volt az élet, mert tört játékkal is lehetett tolni, valahogy a játékélmény is nagyon el lett találva, asszem a mai napig van egy bázis, aki tolja.

Volt valamikor egy Juventus mentésem, és megvettem az öregecskedő Beckhamet jobbra, Dzsudzsákot balra, bizonyos gólokat a mai napig fel tudok idézni. Toltam NB1 patch-csel, csináltam világválogatottakat, amúgy még ma is tök jó legalább az, hogy szétmoddolható a játék, pl most minden idényre csinálok a választott csapatomnak sajátmagam által kitalált mezeket a pesmaster oldalán.

Szinte könnybe lábad a szemem, ha belegondolok, hogy valszeg ennek vége, és a PES21-nek is megvannak azok a fogyatékosságai, amiket vártam, hogy majd az új motorral csomagolt játékban kijavítanak.
VodevilX
VodevilX 2021.07.22. 06:40
Fuh felidézős gólok 1-2 itt is van.. pl szintén Beckham az akár 40 méterről betekert szabadrúgás gólokkal, akkor még lehetett ilyet is de ma már csak közvetlen kapu előtt tudom belőni.

Viszont később is volt kihagyás PES2014-2017 közt, egyszerűen valami nagyon nem stimmelt és élvezhetetlennek találtam, akkor mentem át Fifázni 4 évet ami kizárólag a FUT miatt akkor újdonság volt és letudott kötni, de igazi messiásként vártam minden évben az új PESt és végül jött is a PES2018 ami után teljesen rendben volt minden, egész eddig...
Még nem mondok le róla amíg nem látom saját szememmel, de azért jobb így előre felkészülni mentálisan :-/

Bár Konami.. hol itt a meglepetés? Hány legendás címen ülnek már évek óta? Kojima jutalma száműzetés volt még a Phantom Pain borítóról is :sick:
You had one job...
VodevilX
VodevilX 2021.07.22. 18:04
Lesz Master League dlc
Oké, úgyis megvettük volna a játékot szóval ha úgy nézzük lehet nincs nagy gáz, jobb esetben ugyanúgy eladják mint eddig a teljes játékot és win-win mert aki meg akar az játszhat azzal a demóval ingyen, örökre! :D:D
Végül is volt Pes lite meg dlc klubbok már egy ideje, ha meg tényleg ennyi hogy évente esetleg meg kell venni egy új ML packot akkor felőlem bárminek nevezhetik, csak az élményt ne csesszék el
quervo
quervo 2021.07.22. 18:28
Csak nehogy játékosonként kelljen megvenni. :D
VodevilX
VodevilX 2021.07.22. 19:28
Jajj most elképzeltem, mint Sims4 steamen --> add all dlc to cart .. 800+ € :-((:-D
ajánlott olvasnivaló