Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tchia

Új-Kaledónia tájai elevenednek meg a Tchiában

A trópusi szigeten kalandozhatunk majd a címszereplő lánnyal.

2021.09.10. 12:00 | Dino | kategória: Játék

Az Ausztráliától keletre elhelyezkedő, Franciaországhoz tartozó csendes-óceáni sziget, Új-Kaledónia ihlette a Tchia fejlesztőit (akiknek amúgy nem meglepő módon ott van a székhelye). A csapat egy nyílt világú kalandjátékot álmodott meg az ámulatba ejtő trópusi környezethez.

Bár a játék csak alapnak használja Új-Kaledóniát, megjelennek benne a helyi látványosságok, jellegzetes élőlények, nyelvek, hagyományok és zenék. Azonban mindezt úgy tervezik tálalni a fejlesztők, hogy azok számára is élvezhető legyen a Tchia, akik nem ismerik az országot.

Főhősünk egy helyi lány, Tchia, vele indulhatunk el felfedezni a környéket. Felmászhatunk bárhova, mondjuk egy kókuszpálmára, ahonnan akár katapultálhatjuk is magunkat. Ugrálás közben pedig akár látványos trükköket is bemutathatunk. Nagyobb távolságokra pedig egy hajóval juthatunk el.

A játék érdekessége Tchia "lélekugrási" képessége: bármilyen tárgy vagy állat felett átvehetjük az irányítást, ami különböző különleges képességeket ad számunkra. Segítségükkel utazhatunk, oldhatunk meg feladványokat vagy fedezhetünk fel titkokat. És még egy ukulelén is zenélhetünk egy-egy alkalommal.

A Tchia PC-re, PlayStation 4-re és 5-re készül, megjelenésére pedig valamikor 2022-ben számíthatunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Új-Kaledónia tájai elevenednek meg a Tchiában
Új-Kaledónia tájai elevenednek meg a TchiábanÚj-Kaledónia tájai elevenednek meg a TchiábanÚj-Kaledónia tájai elevenednek meg a Tchiában

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló