Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Frissítést kapott a PlayStation 5, mostantól M.2 SSD-vel bővíthető a konzol

Frissítést kapott a PlayStation 5, mostantól M.2 SSD-vel bővíthető a konzol

Ha kinőtted a tárhelyet, új meghajtó beépítésével növelheted a rendelkezésre álló helyet.

2021.09.16. 10:20 | Dino | kategória: Konzol - Sony

Megkapta legújabb rendszerfrissítését a PlayStation 5, számos újdonságot hozva a konzol tulajdonosainak.

Továbbfejlesztették a kezelőfelületet, így például testre szabhatjuk a Control Centert, átrendezve az ikonokat, de akár el is rejthetjük azokat, amelyekre nincs szükségünk. A barátainknak üzengetés is egyszerűbbé válik, a Game Base-ből közvetlenül elérhető ez a funkció. Játékgyűjteményünkben pedig végre kijelzi a rendszer, hogy PS4-es vagy PS5-ös verziója van telepítve egy adott programnak.

A PlayStation 5 egyik kiemelt funkciója volt a 3D-s audio, amelyet megfelelő fejhallgató birtokában élvezhettünk. Ezt most kibővítették a tévék beépített hangszóróinak támogatásával. A menüből aktiválva ezt az opciót a kétcsatornás tévéhangszóró is 3D-s hangzást szólalthathat meg. A szobánkhoz optimalizált hangzást pedig a DualSense mikrofonja segítségével állítja be a masina.

Sok kritika érte megjelenésekor a PlayStation 5 tárhelyét. Az SSD ugyanis hiába villámgyors, ha pár nagyobb játék telepítésével elfogy rajta a hely. A 825 GB-os SSD-n ugyanis kb. 667 GB volt szabadon a programok számára, ez pedig manapság, amikor egy-egy AAA játék 50 GB körül foglal, de például a Hitman 3 100 GB körül, a Call of Duty: Black Ops Cold War pedig 200 GB felett kér magának, nem nevezhető hatalmasnak. Az új frissítés erre is hoz segítséget, mostantól ugyanis bárki beépíthet egy kompatibilis M.2-s SSD-t (a méretre és hűtőbordára vonatkozó információk itt találhatók), így növelve a rendelkezésre álló tárhelyet.

Fejlődtek a mobilos alkalmazások is. A PS Remote Play már mobilhálózaton keresztül is használható, így akkor is streamelhetjük androidos vagy iOS-es telefonunkra a PS4/PS5 játékokat, ha nem áll rendelkezésünkre wifi (és legalább 5 Mbites sebességre képes a mobilhálózat). És hogy ne merüljün le a mobilelőfizetésünkben lévő adatkeret, csökkenthetjük a stream felbontását is.

Szeptember 23-án pedig a PS App is frissül, ekkortól lehetőségünk lesz barátaink Share Screen közvetítéseit nézni az alkalmazáson keresztül. (Androidon régiótól függően lehet, hogy pár nappal később lesz elérhető ez a frissítés.)

A PS5 nagy frissítésének további részletei itt olvashatók

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló