25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Más projektek és a crunch pecsételte meg a Bully 2 sorsát

A Rockstar New England akkor kukázta végleg a projektet, amikor az már 6-8 óra tiszta játékidővel bírt.

Írta: GeryG

Más projektek és a crunch pecsételte meg a Bully 2 sorsát

A Rockstar Games neve a rajongók számára elsősorban a Grand Theft Auto szériával fonódott össze, de a Red Dead Redemption két epizódja is sokmilliós rajongótáborral bír. Viszont a kiadónak más nagyszerű játékokat is köszönhettünk az évtizedek során. Elég csak a Max Payne 3-ra vagy az L.A. Noire-ra gondolni. És akkor még ott van a Bully, amely a maga kissé nyakatekert módján szintén sikerjátéknak számított a 2000-es évek elején.

Olyannyira, hogy a rajongók máig nem is értik, hogyan tűnhetett el a játék ilyen méltatlanul a süllyesztőben. Mert hiába volt sikerjáték az első rész, sosem követte második. Mostanra a GameInformer magazin jóvoltából az is kiderült, hogy valójában miért nem.

Az évek során sokszor lehetett arról pletykákat hallani, hogy készül a Bully 2, de hivatalossá sosem vált a dolog. Mint kiderült, a Rockstar New England csapata valóban éveken át dolgozott a játékon. A projekt elég jól haladt, állítólag már 6-8 óra tiszta játékidő volt benne – igaz, nem bemutatható formában –, amikor végleg a kukában landolt az egész.

A háttérben a Rockstar más projektjei álltak. Akkoriban fejlesztették többek közt a Red Dead Redemptiont és a Max Payne 3-at is, a Rockstar New Englandnek pedig e projektekbe kellett besegítenie. Márpedig ezek kiemelt fontosságú fejlesztések voltak, amelyek a stúdiónál is extra munkaidőt igényeltek, így ők is szép lassan belecsúsztak a crunch jelenségbe. Ez pedig oda vezetett, hogy egyre több fejlesztő állt fel és keresett máshol munkát magának. Emellett a Rockstar is egyre jobban meghúzta a nadrágszíjat, ami végül ténylegesen a Bully 2 halálos ítéletévé vált.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!