25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Sony nem fogja egyből PlayStation Plusba tenni az új játékait

A tegnap beharangozott újítások az Xbox Games Passhoz való felzárkózást célozzák, de az egyik legjobb funkcióját nem másolják le.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

A Sony nem fogja egyből PlayStation Plusba tenni az új játékait

A Sony már korábban beharangozta, de részletesen csak tegnap mutatta be a PlayStation Plus új felépítését, amelyben több előfizetési szintet vezetnek be és ezek egyikébe a PlayStation Now szolgáltatást is beolvasztják. A cél nem titkoltan egy olyan online platform létrehozása, amely versenyre kelhet a Microsoft népszerű szolgáltatásával, az Xbox Games Pass-szal.

A rajongókban azon túl, hogy számos negatív vélemény és kritika megfogalmazódott, egy jogos kérdés is felmerült. Az Xbox Games Pass egyik nagy előnye, hogy egyre több olyan játék van, amely rögtön a megjelenése napján bekerül a szolgáltatás kínálatába is. De mi a helyzet a PlayStation Plus esetében? Számíthatunk rá, hogy mondjuk a Marvel’s Spider-Man 2 is ott fog debütálni?

Nem. A PlayStation elnöke, Jim Ryan beszélt erről a GameIndustry magazinnak adott interjújában. Ebben kifejtette, hogy jelenleg egy olyan körforgás működik a játékfejlesztés terén, amit nem lenne célszerű megtörniük. Jelenleg befektetnek egy exkluzív játékba, ami a megjelenése után sikeressé válik és ez tovább befektetéseket eredményez, amelyek még nagyobb sikereket hoznak. Ha viszont az új játékokat beépítenék a PlayStation Plus szolgáltatásba, azzal megtörnék ezt a jól működő körforgást. Szóval üzleti szempontból egyszerűen nem látják értelmét, ami jó eséllyel a játékok minőségének romlásához vezetne.

E téren tehát egyelőre nem kívánnak versenyezni a konkurenciával, amiről csak az idő fogja eldönteni, hogy jó döntés-e vagy sem. Mindenesetre Jim Ryan azt is hozzátette, hogy soha ne mondd, hogy soha, szóval…

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

jawsika
jawsika [3965]
Helyes. Sokkal jobb, hogy kiadnak 5 jó, 3 kiváló, meg 2 korszakalkotó gamet, mintha kiadnának 40 szart meg copypastet.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)