25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Konzol - Sony

Teljesen átalakul a PlayStation Plus és a PlayStation Now

A két szolgáltatást egybegyúrják, és több előfizetési szintet vezetnek be.

Írta: GeryG 6 hozzászólás

Teljesen átalakul a PlayStation Plus és a PlayStation Now

Hetekkel ezelőtt már lehetett arról olvasni, hogy a Sony szeretne egy olyan szolgáltatást bevezetni, ami érdemben felveheti a versenyt a Microsoft Xbox Games Pass rendszerével. Utóbbi hatalmas sikernek számít, hiszen nem csak konzolokon, de PC-n is havi előfizetésért rengeteg játékhoz enged korlátlan hozzáférést, ráadásul sok esetben egy-egy újdonság azonnal bekerül itt is a kínálatba. PlayStation konzolokon jelenleg nincs hasonló szolgáltatás, a legközelebb a PlayStation Now állna hozzá. Éppen ezért a Sony úgy döntött, hogy teljesen átalakítja a PlayStation Plus előfizetését és egybe gyúrja a PlayStation Now-val.

Így születik meg idén nyáron az új PlayStation Plus szolgáltatás, amely több lépcsős előfizetési rendszert vezet be rengeteg extra tartalommal. Az előfizetők három csomag közül választhatnak majd.

PlayStation Plus Essential

 • tulajdonképpen a jelenleg is futó PlayStation Plust takarja
 • havi ingyenes játékokat kínál
 • exkluzív kedvezményeket a PlayStation Store-ban
 • felhőalapú mentési lehetőséget
 • hozzáférést az online multiplayerhez
 • Európában havi szinten 9 eurót, negyedévente 25 eurót, évente 60 eurót kell majd érte fizetni.

PlayStation Plus Extra

 • mindent kínál, amit az Essential csomag is
 • ezen felül 400 letölthető PlayStation 4 és PlayStation 5 játékhoz is hozzáférést ad
 • Európában havi szinten 14 eurót, negyedévente 40 eurót, évente 100 eurót kell érte fizetni

PlayStation Plus Premium

 • mindent kínál, amit az Extra csomag
 • ezen felül 340 további játékhoz is hozzáférést ad streaming formájában
 • a PlayStation 3 játékokat streamelhetjük, a PlayStation, PlayStation 2 és PlayStation Portable játékokat streamelni és letölteni is lehet majd
 • a streamelési lehetőség csak azokban az országokban lesz elérhető, ahol jelenleg a PlayStation Now is – így Magyarországon egyelőre nem
 • lesznek exkluzív demók
 • Európában havi szinten 17 eurót, negyedévente 50 eurót, évente 120 eurót kell érte fizetni

Az új PlayStation Plus szolgáltatást a tervek szerint több lépcsőben vezetik majd be a világ különböző piacain, de a cél az, hogy mindenhol megtörténjen az átállás még az első félévben. A folyamat valamikor júniusban veszi kezdetét. Ugyanekkor a PlayStation Now önálló szolgáltatásként megszűnik létezni.

Cikkajánló
A Sony nem fogja egyből PlayStation Plusba tenni az új játékait

A Sony nem fogja egyből PlayStation Plusba tenni az új játékait

A tegnap beharangozott újítások az Xbox Games Passhoz való felzárkózást célozzák, de az egyik legjobb funkcióját nem másolják le.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

jawsika
jawsika [3965]
Nem, semmi gáz, most, hogy belegondoltam, van igazságod. Ugye a PS Plus játékok is csak addig vannak meg, amíg van előfizud. Ez eddig le se esett, mert nem volt kikapcsolva soha, egy haver mondta a minap. Eddig ezen így nem is gondolkodtam el, mivel folyamatos az előfizetésem, ezt nem tudtam.

Innen nézve igazad van teljesen.
199562
199562 [7]
@jawsika "vagy legyen meg egy game, vagy nem kell"
De azért a PS Plusos játékokra meg vered el a pénzt ezek szerint. Érdekes kettős vélemény.
Már ha nem csak a multi lehetőségért veszed. Akkor mea culpa.
jawsika
jawsika [3965]
Mi? Akkor válaszd az első szintet te is, és ugyanott vagy, mint most. Az összes ingyenes szemét, az a havi hat játék, amit kivehetsz, de az se kötelező, simán nem veszed ki őket a tárgyhónapban, és máris nincsenek, csak a cloudsave-ért, meg a special discountokért fizetsz.
Raistlin666
Raistlin666 [4762]
Inkább az a szar hogy a cloud save be van erőltetve más haszontalanságok mellé! Külön fizetnék érte értelmes árat mert kényelmes és hasznos. De a jó francnak kellenek az ingyen szemetek...PS4-en már gyakorlatilag 0 +os címet toltam ki mert vagy már megvolt vagy ingyen se érdekelt!:-|
jawsika
jawsika [3965]
Nekem a sima jó lesz továbbra is. Én gy vagyok vele, hogy vagy legyen meg egy game, vagy nem kell. Ez a bérlés nem az én világom.

A visszafelé kompatibilitás hiánya meg egy hatalmas bűn. Pl.: DA:O, Oblivion, RDR1 nem játszhatóak normálisan, streameljen a halál...

A mentésben tök egyetértünk, haver is így járt.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)