25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hyenas, a Creative Assembly új játéka

Az Alien: Isolation után ismét a világűrbe készül a stúdió, ezúttal egy nullgravitációs lövöldében.

Írta: GeryG

A Creative Assembly neve örökre összeforrt a Total War szériával, de akkor sem mehetünk el szó nélkül a stúdió egy másik játéka mellett. Talán a videojátékos történelem legjobb Alien-játékát készítették el 2014-ben az Alien: Isolation képében. Érdekes módon a stúdió azóta sem tért vissza sem a franchise-hoz, a sci-fi műfajához is csak érintőlegesen a c-ben. Most viszont bejelentették, hogy új játékon dolgoznak, amely ezúttal nem egy grandiózus stratégia lesz, hanem bizony egy sci-fi lövölde. A Hyenas egy őrült multiplayer FPS lesz, amelyen már 2018 óta dolgozik a stúdió.

A játékban négy háromfős csapt mérkőzik meg egymással nullgravitációs környezetben. A cél mindegyik csapat számára különféle popkulturális ereklyék megkaparintása és kimenekítése a pályáról. Mindehhez némi sztorit is körítettek a srácok, miszerint a leggazdagabb emberek már régen elhagyták a Földet, de már a Marsot is. Az ehhez szükséges űrhajóik viszont nagyjából elpusztították e világokat, hatalmas törmelékfelhőket hagyva maguk után. Most ezekben a törmelékkupacokban kutatnak a földi múlt ereklyéi után, hogy aztán a gazdagok a saját hajóikon állíthassák ki azokat.

A játékosok ezeket a hajókat fogják fosztogatni, ami egyáltalán nem lesz sétagalopp. A hajók (pályák) tele lesznek csapdákkal, riasztókkal és mesterséges intelligencia által vezérelt robotokkal, amik az ereklyéket őrzik. A játékosok előre meghatározott képességű karakterek közül válogathatnak majd. A legügyesebbek nem csak simán halomba lövik a többieket és az NPC-ket, de okosan a környezetet is ellenük tudják majd fordítani.

A Hyenas egy igen kockázatos projekt a stúdió számára, ezért igyekeznek minél korábban bevonni a játékosokat is. Már most lehet regisztrálni a zárt alfa tesztre, amely kizárólag PC-n fog futni, de egyelőre nem tudni, hogy mikortól. A teljes játék mindenesetre PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra is készül és valamikor 2023-ban várható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hyenas
  • Hyenas
  • Hyenas
  • Hyenas
  • Hyenas
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!