Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Tempest Rising

Harmadik világháborúba visz a Tempest Rising

A játék a klasszikus RTS-ek táborát fogja gyarapítani, az első trailer alapján nagyon várós.

2022.08.16. 09:15 | GeryG | kategória: Játékhírek

A THQ Nordic gondozásában készül a Slipgate Ironworks új valósidejű stratégiai játéka, a Tempest Rising. A fejlesztésben a 2B Games és a 3D Realms is besegít. Az első előzetes és képek alapján a műfaj alapjait idéző játékhoz lehet szerencsénk jövőre.

A Tempest Rising története szerint a kubai rakétaválság egy picit másképp alakult, mint ahogy ismerjük: kirobbantotta a harmadik világháborút. Ahogy a világ nemzetei egymásnak feszülnek és egyre újabb és újabb háborús technológiákat fejlesztenek ki, idővel egy új erőforrás, a tempest válik a világ legértékesebb kincsévé. Hogy ez mi vagy honnan származik, az bizonyára a játékból fog kiderülni. A fejlesztők ígérete szerint egy igazi klasszikusokat idéző, de mégis modern valósidejű stratégia készül bázisépítéssel, seregtoborzással és mindennel, ami a műfajra jellemző.

Két egyszemélyes kampányt is kapunk, amelyekben két harcoló fél, a Global Defense Force és a Tempest Dynasty feszül egymásnak. Mindkét oldal egyedi épületekkel és egységekkel, valamint eltérő harci technológiákkal, eszközökkel és harcmodorral rendelkezik. Ennek megfelelően a játékélmény is más lesz velük. A kampány során moziszerű átvezetők viszik majd előre a történetet, amiből az előzetesben is kapunk egy kis ízelítőt. A játékból nem hiányzik majd a multiplayer rész sem, illetve szerepelni fog benne egy harmadik játszható frakció is, de róluk egyelőre nem tudni semmit.

A Tempest Rising kizárólag PC-re készül és a tervek szerint valamikor 2023-ban jelenhet meg. ■

előző
következő
Harmadik világháborúba visz a Tempest Rising
Harmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest RisingHarmadik világháborúba visz a Tempest Rising
Tempest Rising
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tempest Rising

hozzászólások (1)

Barthezz
Barthezz 2022.08.16. 12:04
Szuper hír! Végre egy olyan RTS, ami egy az egyben egy új Red Alert / C&C játéknak tűnik a játékmenet, egységek, épületek, szembenálló felek és az alapsztori alapján is. Ez a tempest nyersanyag pedig egy az egyben a tiberiumnak feleltethető meg. A THQ neve szintén garancia a minőségre az eddigi RTS-eik alapján.

Van egy tippem amúgy, mivel a játék kiindulópontja a kubai rakétaválság, hogy a hogy GDI / Allies ötvözet jófiúkkal szemben eredetileg itt is a szovjeteket tervezték szembeállítani, a jelenlegi történelmi események miatt viszont kénytelenek voltak megváltoztatni őket. Mondjuk így sem rossz, mert kapunk egy valószínűleg NOD-szerű szervezetet. Már csak Kane-nek kellene tiszteletét tennie. :)
ajánlott olvasnivaló