25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2022

Játékok a Curve Games gamescomos standjáról

A From Space egy aranyos kooperatív akció-szerepjáték, a Blooming Business Casinóban pedig játéktermet üzemeltethetünk.

Írta: GeryG

Játékok a Curve Games gamescomos standjáról

A Curve Games több játékkal is készült az idei gamescomra, ahol nekem is volt szerencsém néhányat közelebbről is megnézni. A kiadó kifejezetten kisebb indie projektet karolt fel, amelyek közül kettőt próbálhattam ki vagy nézhettem meg.

Az első játék a From Space volt, egy aranyos kooperatív akció-szerepjáték. A történet szerint földönkívüli lények igázták le a világunkat és csak egy maroknyi ember tudta felvenni velük a harcot.

Mi is e maroknyi túlélőt fogjuk irányítani. A játék, bár egyedül is játszható, egyértelműen kooperatív módban nyújtja majd a legjobb élményt. Apró figurákat irányíthatunk, akik kockaszerű szörnyekkel csatáznak. Mindenkinek lehet egyedi képessége és fegyverzete, a sikerhez pedig csapatmunkán keresztül vezet az út. A gamescomos próbakör alatt egyértelműen a játék hangulata volt az, ami a leginkább megfogott. Egy sokszorosan lerágott csontot vetnek elénk a készítők, mégis sikerült azt ínycsiklandozóvá tenniük.

A másik játék merőben más volt, a Blooming Business Casino ugyanis lényegében egy aranyos tycoon, amelyben egy kaszinót kell felvirágoztatnunk. Ha szigorúan csak a játékmenetet nézzük, akkor a szokásos elemekből építkezik. Épületet kell berendeznünk mindenféle bútorokkal, dekorációval és persze rengeteg változatos játékgéppel. Fel kell vennünk a megfelelő alkalmazottak, majd menedzselnünk kell, hogy ezek hatékony és profitábilis egységet alkossanak. A játék érdekessége, hogy a szereplők egytől egyig állatok.

A kaszinó alkalmazottai mind valamilyen madárfélék, a vendégek közt már nagyobb a változatosság. És lesznek olyan szituációk is, amikor vagy a rendőrség, vagy a maffia oldalára kell állnunk, aminek persze következményei is lesznek.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!