Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Grand Theft Auto VI

Egy 17 éves kölyök törhette fel a Rockstar szervereit

Az Egyesült Királyságban tartóztatták le a hackert.

2022.09.23. 20:11 | GeryG | kategória: Játékhírek

Néhány nappal ezelőtt elég nagy port kavart, amikor felkerült a világhálóra nagyjából 3 GB-nyi video és kép a készülő Grand Theft Auto VI-ból. Amint azt később a Take Two és a Rockstar Games is megerősítette, nem egy belsős szivárgásról volt szó, hanem egy külső fél törte fel a stúdió belső hálózatát és fért hozzá bizalmas anyagokhoz.

Ezeket aztán egy GTA-fórumon osztotta meg egy bizonyos teapotuberhacker nicknevű illető, aki aztán azt is kiírta, hogy állítólag a GTA V és a GTA VI forráskódja is a birtokában van és várja, hogy a Rockstar illetékesei megkeressék és megegyezhessenek.

Nos, úgy tűnik, hogy az illetőt nem a Rockstar Games, hanem a helyi rendőrség kereste fel. Ugyanis a legfrissebb hírek szerint az Egyesült Királysában, azon belül is Oxfordshire-ben a rendőrség letartóztatott egy tizenhét esztendős fiatalembert, akit a Rockstar Games és az Uber hálózatának feltörésével gyanúsítanak. Arról is lehet hallani, hogy a letartóztatott férfi egy bizonyos Lapsus$ hackercsoport tagja lehet.

Egyelőre ennyit tudni, de a hírek szerint a londoni rendőrség és az FBI is hivatalos közleményt fog kiadni a következő órákban az üggyel kapcsolatban. ■

Grand Theft Auto VI
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto VI

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló