25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Konzol - Microsoft

Már böngészőben is futnak az Xbox Cloud játékai

Ha Microsoft Edge-et és Binget használsz, már onnan is indíthatod kedvenc játékaidat.

Írta: GeryG

Már böngészőben is futnak az Xbox Cloud játékai

Az embernek általában a böngésző az utolsó, ami eszébe jut, ha azon gondolkozik, hogy leül egy kicsit játszani. Kivéve persze, ha valaki a munkahelyén akarja kapirgálni a földet a virtuális farmján, esetleg útnak indítani kalózhajóját egy küldetésre. De az igazi, nagy játékokhoz izmos PC és egy kliens kell, mint a Steam vagy az Epic Games Store.

De a Microsoft most lehet, hogy elhozza a böngészőben játszás új virágkorát. Kiderült ugyanis, hogy az Xbox Cloud alapú játékok immár böngészőn keresztül is elérhetők. Egészen pontosan a Microsoft Edge böngészőben a Bing keresőmotoron keresztül. Ha be vagy jelentkezve és van élő Xbox Game Pass Ultimate előfizetésed is, akkor valamely érintett játékra rákeresve felbukkan a találatok mellett egy Play ikon is. Erre kattintva máris indul az adott játék a böngészőben. A jelek szerint ez a szolgáltatást kizárólag a Microsoft Edge böngészőben fut, a Chrome-ban például nem. iOS-en ez a funkció már él egy ideje, de most már PC-n is elérhető, legalábbis bizonyos régiókban.

Az Xbox Cloud szolgáltatás egyelőre béta állapotban fut és az a célja, hogy a játékosok Xbox könyvtárának játékai bárhol, bármilyen platformon elérhetők legyenek.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!