Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

A Ubisoft és a Riot Games összefogott

A Ubisoft és a Riot Games összefogott

A Zero Harm in Comms projekt egy szebb és békésebb játékos jövőt céloz.

2022.11.17. 22:34 | GeryG | kategória: Egyéb

Amióta az emberiség a monitorok és okostelefonok képernyőinek jótékony takarásába húzódott és rájött, hogy az online világban mindenki anonim, előkerültek az olyan emberek, akik a való életben inkább behúzzák fülüket-farkukat, de az online térben semmi sem szent nekik. Az ilyen alakok a legjobb online videojátékos élményeket is képesek viselkedésükkel, trollkodásukkal, provokálásukkal teljesen tönkretenni. Aki valaha is játszott olyan multiplayer játékkal, amelyben van voice chat vagy belső üzenetküldő rendszer, garantáltan találkozott már velük.

Ezen szeretne változtatni a Ubisoft és a Riot Games, akik egy közleményben jelentették be a közösen indított Zero Harm in Comms projektjüket. A kezdeményezés azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megoldást kínáljon a fent leírt jelenség visszaszorítására. Mivel az embereket megváltoztatni nem tudják, így másik oldalról közelítik meg a kérdést: technológiát fejlesztenek, amely kiszűrheti az ilyen elemeket.

A Riot Games kutatási részlegének vezetője, Wesley Kerr rámutatott, hogy a jelenség egyáltalán nem csak a videojátékok világában van jelen, hanem az online tér lényegében bármely szegletében. Éppen ezért sok vállalkozás küzd azért, hogy az általuk üzemeltetett vagy fejlesztett közösségi platformokon megőrizzék a békés és kulturált közösségi létet.

A Zero Harm in Comms projekt a mesterséges intelligenciát hívná segítségül a probléma ellen. Játékokból nyert adatokból építenek adatbázist, amelyből az MI tanulhat, majd később hatékonyan ismerheti fel a kártékony és sértő viselkedésformákat, hogy kiszűrje és korlátozza azokat. ■

hozzászólások (5)

subject17
subject17 2022.11.18. 10:06
Ez tipikusan olyan dolog, ami kizárólag visszafele sülhet el, és ironikus módon pont hogy szétbassza a játékélményt, esetleg jogtalan tiltásokat eredményez...

Nálam amúgy alapvető, hogy voice chat minden irányba tiltott minden játékban. Nem is a röpködő n-word bombák miatt, sokkal inkább mert egyesek valamilyen fura okból open mic beállítás mellett szuszognak a mikrofonjukba, ami a hangok alapján egy nagy vödör alján van.
Dark Archon
Dark Archon 2022.11.18. 11:57
Hát ja, vihar a biliben. Nem ez a legnagyobb gond. Akik csalnak online játékban, azok vágják haza igazából a játékélményt, azon hegeszthetnének inkább.
Dark Archon
Dark Archon 2022.11.18. 11:59
+ nagyon szeretném, ha a mesterséges unintelligencia kivágna a játékból, mert épp magyarul beszélek és puszikat osztok ;)
david139
david139 2022.11.18. 13:29
Szerintem ez tök jól is elsülhet, nem kell mindig pesszimistának lenni. :)

@Dark Archon: gyakran előfordul? :D
Dark Archon
Dark Archon 2022.11.18. 14:18
Igen, ha a gyerek is hallja, amikor játszok, akkor b+ helyett puszit mondok :-D
ajánlott olvasnivaló