Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

X-Plane 12

Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12

A hivatalos FAA-engedéllyel is rendelkező játék első változata még 1995-ben jelent meg, a legújabb pedig heteken belül megérkezik.

2022.11.20. 18:09 | GeryG | kategória: Játékhírek

Aki manapság kereskedelmi járatokkal szeretne virtuálisan repkedni (az indítsa el az Airplane Mode-ot…) az leginkább a Microsoft Flight Simulatort használhatja erre. A játék nagyon messze van a tökéletestől, de legalább van és apránként fejlődik. Van viszont egy másik játék is, amely valamivel rövidebb, de videojátékos berkekben így is igen hosszú és tartalmas múltra tekinthet vissza. Ez pedig az X-Plane, amelynek első verziója még 1995-ben debütált.

Ezt további tíz követte 2017-ig, így jutottunk el a ma is futó és támogatott X-Plane 11-hez. Egy igen összetett és rengeteg komoly lehetőséggel kecsegtető szimulátorról van szó, amelyben kereskedelmi repülőkkel és harcászati repülőkkel egyaránt lehet repülni.

Szeptember óta már elérhető az X-Plane 12 korai változata is a Steamen, viszont már csak néhány hét és megérkezik a teljes kiadás is. Erre valamikor decemberben kerül majd sor, de pontos dátummal még nem szolgált a fejlesztést végző Laminar Research csapata.

A játékban tizennyolc repülő kap helyet, repülőtérből viszont 17 ezer. Kapunk 3D-s vomuletrikus felhőket, de a vizek és erdők is 3D-sek lesznek. A légiforgalomért felelős mesterséges intelligenciát teljesen újraírták, az időjárási effektek és a természet textúrái az évszak és éghajlat szerint változnak.

Az X-Plane 12 FAA-engedéllyel is rendelkezik, vagyis megfelelő konfiguráció esetén akár a játékon belüli órákat is lehet venni, a játékban lerepült órákat pedig regisztrálják. A játék Windows mellett Macre és Linuxra is elérhető lesz. ■

előző
következő
Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12
Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12Decemberben kap felszállási engedélyt az X-Plane 12

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló