25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Nem alsó polcos a Razer BlackWidow V4 Pro

A billentyűzetért közel annyit kell fizetni mint egy nem túl öreg Intel processzorért.

Írta: GeryG

Nem alsó polcos a Razer BlackWidow V4 Pro

A Razer mindig is híres volt arról, hogy bár jó termékeket kínál, azok árazásától még a Logitech is elpirulna. Ez érvényes lesz a gyártó új billentyűzetére is, a BlackWidow V4 Próra. Persze a pénzünkért most is csúcskategóriás terméket kapunk.

A billentyűzetet a Razer saját kapcsolóival szerelik, nekünk pedig két választásunk lehet. A Razer Green kapcsoló taktilis, hosszabb úton jár és jellegzetes hangja van, míg a Razer Yellow a lineáris kapcsoló rövidebb úttal és csendes használattal.

A kapcsolókra dupla fröccsöntésű ABS billentyűkupakok kerülnek, a billentyűzet házát pedig különleges alumínium ötvözetből készítik. Természetesen nem hiányzik az RGB-világítás, ami kompatibilis a Razer Chromával is, billentyűnként programozható.

A BlackWidow V4 Pro dedikált multimédia gombokat és egy médiavezérlő görgőt kapott a jobb felső sarkába. Ennél viszont érdekesebb a bal felső sarok, ahol az ESC billentyű szomszédságában egy újabb tárcsát találunk. Ez a Command Dial, amellyel több funkció is elérhető. Vezérelhetjük vele a billentyűzet világítását, alkalmazások vagy böngészőfülek között válthatunk vele, de zoomolásra is használható. És perszer szoftveresen rengeteg egyéb parancs is beprogramozható rá.

Cikkajánló
A Razer Viper Mini Signature Edition nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe

A Razer Viper Mini Signature Edition nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe

Magnéziumötvözetből gyúrt egeret a Razer.

A Razer mágnesesen rögzíthető puha csuklótámaszt is ad a BlackWidow mellé. USB-hubként is funkcionál, így akár egeret vagy fejhallgatót is lehet rajta keresztül a PC-hez csatlakoztatni. Mindezért a gyártó nem kevesebb mint 270 eurót kér el, ami nagyjából egy Intel Core i7-es processzor árának felel meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!