25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Senki ne dőljön be, nincs Shadow Gambit béta!

A fejlesztők jelezték, hogy csalók próbálják a játékukat felhasználva átverni a játékosokat.

Írta: GeryG

Azt már megszokhattuk, hogy bankokat imitálva próbálnak meg csalók a gyanútlan felhasználók adataihoz és bankszámláihoz jutni. Az viszont azért ritkább eset, hogy egy készülő videojátékot használnak fel hasonló célokra. Most éppen ez történt, méghozzá a nemrég bejelentett Shadow Gambit: The Cursed Crew kapcsán.

A fejlesztő Mimimi Games jelezte, hogy csalók gyanús emaileket küldenek a rajongóknak, amelyben közlik velük, hogy már most kipróbálhatják a játék bétáját. A levélben egy link is szerepel, amely a hivatalos oldalhoz nagyon hasonló hamis oldalra vezet, ahonnan elvileg le lehet tölteni a bétát.

Ez azonban átverés, a Shadow Gambitnak jelenleg nincs elérhető bétája, így a fejlesztők arra kérnek mindenkit, hogy legyenek résen és ne dőljenek be a csalóknak. És főleg ne látogassák meg a hamis weboldalt, pláne ne töltsenek le onnan semmilyen fájlt.

A stúdió már vizsgálja az esetet és jelezték, hogy részükről kizárólag olyan email-címről kaphat bárki levelet, amely mimimi.games-re végződik. Emellett arra kérték a rajongókat, hogyha valakit megkerestek a csalók, az jelentkezzen náluk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!