25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Itt a Mortal Kombat 1 első gameplay-bemutatója

Bunyó és vér ezerrel. És megmutatták, milyenek lesznek a kameo harcosok.

Írta: Dino

A Summer Game Fest kapcsán friss játékmenet-bemutatóval jelentkezett Ed Boon és csapata is. A három hete bejelentett Mortal Kombat 1 a trailer tanúsága szerint továbbra se lesz kevésbé brutális vagy kevésbé véres, mint a széria korábbi epizódjai – dehát nem is várja el ezt senki se tőle.

A játék egyik újdonsága az ún. kameo harcosok megjelenése. Ők a verekedések közben bukkannak fel, és kicsit besegítenek karakterünknek pár ütéssel vagy különleges mozdulattal. A trailerben láthatjuk például Sonya Blade, Goro, Scorpion, Stryker és Kano ilyen formájú felbukkanását. Ezeket a harcosokat a sorozat 30 éves történelméből vették elő, és klasszikus az adott karakterek klasszikus verzióiban láthatóak.

A történetről pedig ezt tudtuk meg: Liu Kang az Új korszak (New Era) megalkotásával újraindította a történelmet, békére számítva. Mileenát, Kitana ikertestvérát, valamint Outworld trónjának örökösét pedig halálos kór támadta meg. Lin Kuei, Scorpion és Sub-zero a klán jövőjéért harcol, miközben az Earthrealm bajnokai, Raiden és Kung Lao a családjukért és becsületükért küzdenek. Johnny Cage-et csak az érdekli, milyen kép van róla a rajongókban. Végül Kenshi Takahashi a Sento kardot szeretné visszaszerezni, és helyreállítani családja becsületét.

A Mortal Kombat 1 szeptember 19-én jelenik meg, PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re, valamint Nintendo Switchre.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Mortal Kombat 1

Platform:

Fejlesztő: NetherRealm Studios

Kiadó: Warner Bros.

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2023. szeptember 19.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!