25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Elhunyt a Beyond Good and Evil 2 kreatív rendezője

Emile Morel mindössze 40 évesen távozott, 2009 óta volt a Ubisoft vezető munkatársa.

Írta: GeryG

Szomorú hír érkezett az emberemlékezet óta várt Beyond Good & Evil 2 háza tájáról. A Ubisoft hivatalos közleményben adta hírül, hogy 40 éves korában elhunyt a játék kreatív rendezője, Emile Morel.

"Fájó szívvel tudatjuk barátunk és kollégánk, Emile Morel hirtelen elhunytát. Őszinte részvétünket küldjük családjának, barátainak és csapattársainak szerte a világon. Szeretnénk egy pillanatra elismerni azt a jelentős hatást, amelyet az évek során a stúdiónk gazdag történetét alkotó különböző játékokra gyakorolt. Számunkra Emile közeli barát volt, és a pozitív energia határtalan forrása. Mindannyian nagyra értékeltük szenvedélyét és azt, ahogyan történeteket mesélt. Soha nem fogjuk elfelejteni Emile-t, és a BGE2 univerzumhoz való hatalmas hozzájárulása örökre megmarad. Az igazi szabadság odaát van."

Emile Morel 2009-ben csatlakozott a Ubisoft csapatához, ahol olyan játékokon dolgozott, mint a Rayman Legends vagy a The Adventures of Tintin. Már korábban is a Beyond Good and Evil 2 társalkotója volt, ám idén kinevezték a projekt kreatív vezetőjévé. A ubisoftos évek előtt többek közt a Test Drive Unlimited és az Alone in the Dark játékok fejlesztésében is részt vett.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!