25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Távozik a Fable vezető írója

Anna Megill egy év után hagyja ott a projektet, de megnyugtatott mindenkit.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

Ez egy ilyen időszak, amikor egymás után jelentik be fontos tisztséget betöltő fejlesztők, hogy távoznak egy-egy nagy projekttől. Így tett Evan Wells, aki a Naughty Dog társelnöki székéből áll fel 25 év munka után. Szintén távozik Larry Hryb, alias Major Nelson is, aki 20 éve az Xbox egyik arca.

És most kiderült, hogy a Playground Games stúdiójában 2020 óta készülő Fable remake egyik fontos munkatársa is a távozás mellett döntött. Anna Megill a projekt narratíváért felelős vezetője volt, vagyis lényegében a milliók által várt szerepjáték történetének egyik alkotója. Igaz, az ő esetében nem beszélhetünk évtizedes munkáról, mivel nagyjából egy évvel ezelőtt csatlakozott a stúdióhoz ebben a pozícióban.

"Barátain, híreim vannak. Agusztusban távozok a Fable narratív vezetői pozíciójából. Több csodálatos évet töltöttem a mesebeli házikómban, de úgy érzem, itt az ideje, hogy új kihívás után nézzek. A Fable-ön dolgozni egy álom beteljesülése volt, és fájdalmas magam mögött hagyni. De a Playground nagyon jó csapatot hozott össze, így tudom, hogy jó kezekben van. Izgatottan várom, mi következik számukra és számomra." – olvasható Anna Megill Twitter-csatornáján.

Néhány rajongó a távozása hallatán aggodalmának adott hangot, miszerint ez milyen hatással lehet az évek óta várt, de egyelőre magáról csak nagyon keveset mutató játék fejlesztésére. Ezzel kapcsolatban Anna Megill egy külön bejegyzésben igyekezett megnyugtatni mindenkit. Elmondása szerint nem véletlenül választotta ezt a pontot a távozáshoz. Most egy kis szünetet tart, mielőtt egy újabb nagy projektbe vágna. Ezzel pedig talán arra célzott, hogy a projekt már elég előrehaladott állapotban lehet ahhoz, hogy a narratíva további csiszolását átadja valaki másnak.

Anna Megill korábban több stúdiónál is megfordult, ahol olyan játékokon dolgozott, mint a Control, a Dishonored: Death of the Outsider, a Murdered: Soul Suspect vagy épp a Ubisoftnál még mindig készülő Avatar: Frontiers of Pandora.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Baracklekvár
Baracklekvár [1718]
Nem vádaskodok, hiszen nem tudok semmit.

De ha valami botrány szőnyeg alá söprős elsimogatását kellene csinálni, akkor pont ilyesmi lehetne a dolgok mikéntje... Egy kis pénz ide, egy kis hallgatás és széles mosoly oda, valós értelmes magyarázat nélkül...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)