25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Blade játékon dolgozik az Arkane Studios

A Redfall univerzális bukása után újra vámpíros témára repül rá a stúdió, reméljük, ezúttal több odafigyeléssel.

Írta: GeryG

Az Arkane Studios neve sokáig egyet jelentett a különös, de a maguk stílusában kifejezetten jól megírt játékokkal. Elég csak a Dishonored szériára vagy a Deathloopra gondolni. Idén azonban nagyon csúnyán derékba tört az addig egész szép ívben szárnyaló karrierjük, amikor is letették az asztalra a Redfallt. Ilyen ez az idei év, szinte minden évszakra jutott egy bődületesen nagy blama…

A stúdió renoméja jelenleg egy kissé megtépázott, de azért nem adják fel, ahogy a kiadójuk, a Bethesda sem. A The Game Awards 2023-ra időzítették a stúdió legújabb játékának leleplezését, ami – tessék megkapaszkodni – egy újabb vámpíros balhé lesz. Szerencsére azonban ezúttal egy picit jobb pedigrével rendelkező vérszívóra esett a választásuk: készül ugyanis a Blade!

Ez a Blade az a Blade, avagy a Marvel népszerű fénybejáró vámpírvadász csókája, aki a mozivásznat anno Wesley Snipes közreműködésével hódította meg, legközelebb (elvileg valamikor 2025-ben) pedig Mahershala Ali ragadhat kardot. A készülő játékról viszont egyelőre annyit tudni csupán, hogy készül. Xbox Series X/S-re bizonyosan, a többi platform egyelőre kérdéses – bár a PC-re is elég nagy tétben mernénk fogadni.

Egyelőre mindössze a fenti előzetesünk van, amely pofás és hangulatos, de támpontnak aligha vehetjük azzal kapcsolatban, hogy a játék maga milyen lesz. Így jelenleg csak reménykedni tudunk, hogy az Arkane Studios (lyoni stúdiója) nem követi el ugyanazt a hibát, amit legutóbb a Redfall esetében…

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!