25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Társalkalmazás segítségével szabályozhatók a SteelSeries Arctis Nova 5 hangbeállításai

2,4 GHz-en és Bluetooth 5.3-mal is kapcsolódhat az új drótnélküli headset.

Írta: Dino

Társalkalmazás segítségével szabályozhatók a SteelSeries Arctis Nova 5 hangbeállításai

Új headsettel bővíti Arctis Nova sorozatát a SteelSeries, méghozzá egy konzolokhoz, PC-hez és mobileszközökhöz egyaránt használható modellel. Az Arctis Nova 5 különlegessége még a hozzá készült Nova 5 Companion App, egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével akár játék közben is szabályozhatjuk a hangbeállításokat. Ráadásul több mint 100 előre konfigurált profilt is tartalmaz a program, olyan népszerű játékokhoz, mint a Fortnite, az Apex Legends vagy a Minecraft.

Ezeket a profilokat hangmérnökök, játékfejlesztők és profi játékosok bevonásával alakították ki, hogy az adott játékokban a legfontosabb dolgok jobban legyenek hallhatók: lépések zaja, bombalerakás vagy akár egy üveg varázsital kihörpintése. A megfelelő konfiguráció segítségével pedig nő a játékba történő beleélés is. Amikor pedig Bluetoothon keresztül zenehallgatásra használjuk a fülest, ahhoz is külön hangszínszabályzó-beállításokat tárolhatunk el, az Arctis Nova 5 pedig automatikusan átkapcsol, amikor a két jelforrás között váltunk.

A headsethez mellékelt 2,4 GHz-es, USB Type-C csatlakozású adóvevő sokféle eszközhöz használható, például PC-hez, PlayStationhöz, Nintendo Switchhez, Meta Questhez, telefonokhoz és tabletekhez (feltéve, hogy utóbbiakon találunk USB-C csatlakozást).

Mivel vezeték nélküli eszközről van szó, fontos paraméter az üzemidő, de ezzel se lesz gond. Az akkut teljesen feltöltve Bluetoothon 60 órán, 2,4 GHz-es csatlakozáson pedig 50 órán keresztül használhatjuk a fülhallgatót, ha pedig teljesen lemerülne, 15 perc alatt 6 órára elegendő delejjel láthatjuk el a gyorstöltésnek köszönhetően.

Társalkalmazás segítségével szabályozhatók a SteelSeries Arctis Nova 5 hangbeállításai

A kitűnő hangzásról 40 mm-es átmérőjű, neodímium mágneses hangszórók gondoskodnak, kristálytiszta magashangokat, pontosan megszólaló középtartományt és mély basszusokat biztosítva. 20-22000 Hz között képes a hangok visszaadására. Emellett virtuális térhangzást is kapunk, Windows alatt a SteelSeries ingyenes Sonar Virtual Surround Sound programjával, de komptibilis a PS5 Tempest 3D Audio technológiájával, valamint a Microsoft Spatial Sounddal is.

ClearCast 2.X technológiájú mikrofonja kihúzható, ha szükség van rá, máskülönben a bal oldali fejhallgatórészben rejtőzködik. PC-n MI-s zajszűrő megoldást is használ.

A SteelSeries Arctis Nova 5 már elérhető, 57 ezer forint körüli áron.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!