25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Régi Assassin’s Creed játékok remake-jén dolgozik a Ubisoft

A francia kiadó megerősítette a hírt, de azt nem árulta el, mely epizódokról lehet szó.

Írta: GeryG

Régi Assassin’s Creed játékok remake-jén dolgozik a Ubisoft

A Ubisoft már régen nem az az erőtől duzzadó nagy kiadó, ami a 2000-es évek első évtizedében volt. Persze ma is rengeteg játék készül nálunk, de egyre több a bukás, egyre többször érzik azt a játékosok, hogy az új játékok egyszerűen lélektelenek, ötlettelenek. Ilyenkor sok kiadó próbálkozik meg a régi sikerjátékai újra kiadásával. Így tehet a jövőben a Ubisoft is.

A kiadó elnöke, Yves Guillemot a hivatalos oldaluknak adott egy interjút a napokban, amelyben a jövő játékairól, azon belül is a talán utolsó nagy aranytojást tojó tyúkjukról, az Assassin’s Creedről beszélt. Az elnök elmondta, hogy továbbra is a nyílt világú akció-kalandjátékokra fognak leginkább fókuszálni, mint amilyen a Star Wars Outlaws is lesz, mivel a jelenleg használt két grafikus motorjuk, a Snowdrop és az Anvil is leginkább ezekben működik jól. Emellett továbbra is elkötelezettek a Games as a Service modell mellett, amelyet jelenleg a Rainbow Six: Siege képvisel.

Az interjúban később áttérnek az Assassin’s Creedre, amely legutóbb a kisebb léptékű, a régi epizódokra jobban emlékeztető Mirage-zsal jelentkezett, idén pedig az Origins és Valhallát idéző, jóval nagyobb Shadows következik. Yves Guillemot a franchise jövőjéről a következőt válaszolta:

„Először is, a játékosok számíthatnak néhány remake-re, amelyek lehetővé teszik, hogy újra átéljük a régebbi játékainkat modernizálva, van néhány világ a régebbi Assassin’s Creed játékainkban, amelyek hihetetlenül gazdagok. Másodszor, hogy a kérdésre is válaszoljak, több különböző élményre számíthatunk. A cél az, hogy sűrűbben jöjjenek az új Assassin’s Creed epizódok, de nem az, hogy ezek ugyanazt az élményt nyújtsák minden évben. Sok izgalmas dolog várható, mint a korábban már bejelentett Assassin’s creed Hexe, amely teljesen más lesz mint az Assassin’s Creed Shadows. Szerintem meg fogjuk lepni az embereket.”

Ebből a válaszból kiderül, hogy valóban készülnek remake-ek a franchise korábbi epizódjaiból, de az nem, hogy melyekből. Az interjú további részében már más témákról beszélgettek. Mindenesetre azt is leszűrhetjük az elnök válaszából, hogy a jövőben ismét sűrűbben érkeznek majd az új AC-részek (talán évente?), ami egyszer már zátonyra vitte a franchise-t. Ezért is váltottak stílust és léptéket is néhány évvel ezelőtt.

Hogy most mennyire válhat be az újbóli sűrítés, azt nehéz lenne megjósolni. A rajongók viszont biztosan örülnének neki, ha mai szemnek is tetsző formában, de a régi színvonalon újra elkészülnének az olyan sikeres epizódok, mint az Assassin’s Creed II (és kiegészítői) vagy az Assassin’s Creed IV: Black Flag

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!